1. Ana Sayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: 1994-2001 Suzuki Maruti 800 Nasıl Araba? Alınır mı? Yakıt Tüketimi ve Teknik Özellikleri

2023 İnceleme: 1994-2001 Suzuki Maruti 800 Nasıl Araba? Alınır mı? Yakıt Tüketimi ve Teknik Özellikleri
0

1994, 1995, 1996 ve 2000, 2001 model Suzuki Maruti’leri ikinci el sahibinden ilanlarında ara ara görüyor olabilirisiniz. Peki oldukça küçük bir araç olan Suzuki Maruti 800 alınır mı? Nasıl araba? Yakıt tüketimi ve teknik özellikleri nelerdir?

Gelin hep birlikte 2023 yorumları ile birlikte inceleyelim.

Suzuki Maruti 800 neden küçük bir araç?
Suzuki Maruti aslına bakarsanız Maruti markası ile Hindistan’da üretilen bir araç. Ancak bu araç Hindistan’da bir hayli tuttuktan sonra Suzuki anlaşması ve markası ile birlikte tüm dünyada satışa sunulmuş. Şehir içi kısa mesafelerde hep aynı yere gidip geliyorsanız park sorunu yaşamadan kullanabileceğiniz bir ekonomi canavarı.

Ekonomi canavarı diyoruz çünkü bu araç 0.8 motora sahip ve çoğu modelde tüp bulunmuyor bile. Bagajı çok küçük olduğundan ve yakıt tüketimi de az olduğundan dolayı benzinde KM’ye 25 kuruş gibi bir rakama işinizi görebilirsiniz.

Suzuki Maruti yedek parça sıkıntısı var mı?
Suzuki Maruti 800’lerin en büyük sorunu aslına bakarsanız 0.8 motor olmasına rağmen aracın küçüklüğünden dolayı motor bölümünün de çok sıkışık ve az boşluklu olması. Bu da ustalar üzerinde çalışırken biraz memnuniyetsiz ve isteksizlik yaratabiliyor, Güneydoğu Asya markalarından çıkan çoğu araç gibi Suzuki’de de parça probleminde çok sıkıntı yaşamazsınız. Ancak bagaj kapağı, kırılan düğmeler, kilitler gibi parçalarda sanayiye sıkça uğrayabilirsiniz çünkü bu küçük parçaları büyükşehirlerde de bulamayabilirsiniz.

Suzuki Maruti tutuluyor mu? Nasıl?
Suzuki Maruti 800’lerin temiz kullanılmış ise 1994 modelini almanızda da sıkıntı yok. Araç 4 kişilik. 5. sığmaz, sığsa da motor küçük araba gitmez. Bu arabalar acemiler için iyi ancak 55 km hıza çıktığınızda hemen 4.vitesi istiyor. Vites atma sıklığı biraz fazla. Bir de devir göstergesi olmadığı için ilk defa araç kullanacaklarda vites atma konusu biraz sıkıntı olabilir ama motor sesini dinlerseniz zaten sıkıntısız vites atmayı da öğrenirsiniz. Uzun yola gider mi? Araç bakımlı ise uzun yola çıkabilirsiniz. Bakımlı bir araçta harareti takip etmekte ve 3 saatte bir aracı dinlendirmekte fayda var onu da söyleyelim.

Suzuki Maruti 800 içi

Şu videoyu izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Oldukça güzel bir inceleme.

 

 


Maruti 800 DX Teknik Özellikleri

Genel Bakış

Araç Tipi Binek Araç / A Segment
Kasa Tipi / Kapı Sayısı Hatchback / 5 Kapı
Motor Tipi Benzinli / 3 silindir
Üretim Yılı
(İlk / Son)
1993 / 1996
Yakıt Tüketimi
(Şehir içi / Şehir dışı)
Motor Gücü 39 hp
Şanzıman Manuel 4 Vites / Önden Çekiş
Hızlanma 0-100 km/saat
Azami Sürat
Toplam yıllık MTV
(1994 model ve 796 cc)
45,00 TL x 2

Motor ve Performans

Motor Tipi Benzinli / 3 silindir
Motor Hacmi 796 cc
Maksimum Güç 39 hp (29 kw) / – rpm
Maksimum Tork
Hızlanma 0-100 km/saat
Azami Sürat

Yakıt Tüketimi

Yakıt Tipi Benzinli
Şehir içi
Şehir dışı
Ortalama
Yakıt Depo Hacmi 35 lt

Boyutlar

Koltuk Sayısı 5 Koltuk
Uzunluk
Genişlik
Yükseklik
Net Ağırlık 830 kg
Taşıma Kapasitesi 420 kg
Bagaj Kapasitesi
Lastik Ölçüleri

 

  • Donanım bulunamadı

Ayrıca bkz:

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap