1. Ana Sayfa
  2. Ek İş Fikirleri

2023 Güncel: Az Sermaye İle Hangi İşler Yapılır?

2023 Güncel: Az Sermaye İle Hangi İşler Yapılır?
0

Ufak yatırımlar ile iş kurmak, doğru hamleler yapıldığı takdirde oldukça karlı olabilmektedir. Ancak sermayenin az olması demek, adımlarınızı dikkatli atmanız gerek demektir. Bu sebeple iş fikirlerini incelemeniz ve tutma ihtimali yüksek işler arasından tercih yapmanız gerekmektedir. Az sermayeli iş seçenekleri şu şekildedir:

  • Solucan gübresi üretimi
  • Mantar yetiştiriciliği
  • Catering
  • Teraryum satışı
  • Yaşam koçluğu
  • Organizatörlük

Solucan Gübresi Üretimi Yapmak

Solucan gübresi üretmek, son yıllarda hızla gelişen sektörlerden birisidir. Çiftçilerin tarlalarında kullanmak için solucan gübresini tercih etmeleri girişimcileri de bu pazara yönlendirmiştir. Solucanların hızla çoğalması, bu sektörü az sermayeli iş sektörlerinden birisi arasına sokmaktadır. Solucan gübresi üretimi için ihtiyaçlarınız şu şekilde listelenebilmektedir:

  • 200 bin civarında solucan
  • 100 metrekare civarında kapalı bir alan
  • 7-8 metrekarelik reaktör

Mantar Üretimi Yapmak

Mantar yetiştiriciliği, girişimciler için az sermayeli iş fikirleri arasında en çok kazandıran sektörlerden birisidir. Mantarlar oldukça kolay bir şekilde yetiştirilebilmektedir. Yani çok fazla emek harcamanız gerekmemektedir. Mantarların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Örneğin kültür mantarı her yerde bulunabilen ve düşük fiyatlarla satılan bir mantar çeşididir. İstiridye mantarı ise çok daha nadir bulunan ve yüksek fiyatlarla satılan bir mantar çeşididir. Mantar türünüzü belirledikten sonra uygun bir alan bularak mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. Ortalama 5.000 TL civarında bir sermaye gerekmektedir. Birkaç ay içerisinde sermayenizin karşılığını alabilirsiniz.

Catering Hizmeti Vermek

Catering firması kurmak, az sermaye ile kurabileceğiniz ve uzun vadede yüksek gelir elde edeceğiniz iş fikirlerinden birisidir. Bu iş için organizasyon şirketleri ile anlaşma sağlayabileceğiniz gibi sosyal medya platformlarında sayfa kurarak veya kendi sitenizi açarak da başlangıç yapabilirsiniz. Ardından tek yapmanız gereken menü ve yemek tanıtımı yapmak olacaktır. Müşterilerinize kendinizi tanıttıktan sonra kısa süre içerisinde sipariş almaya başlayabilirsiniz. Catering hizmeti, az sermaye ile kurulabilecek işler arasında en fazla gelir getirecek seçeneklerden birisidir.

Teraryum Satışı Yapmak

Teraryum hazırlamak, ürünün son yıllarda artan popülerliği ile çok karlı bir işe dönüşebilmektedir. Yaratıcı teraryumlar hazırlamanız kısa süre içerisinde tanınırlığınızı arttıracaktır. Kişiye özel tasarımlar bu noktada size en çok gelir getirecek seçeneklerdir. Özel günlere uygun temalarda hazırlayacağınız teraryumlar müşteri portföyünüzü genişletmenize yardımcı olacaktır. 

Okul Kantini Hizmeti Vermek

Kantincilik yapmak, az sermayeli iş fikirleri arasında bulunan bir diğer seçenektir. Market açmak oldukça karlı bir iş koludur. Ancak yüksek sermaye gerektirmektedir. Okul kantini ise çok daha az sermayeyle açabileceğiniz ve sermayenizin karşılığını kısa sürede alacağınız bir seçenektir. Yalnızca tost gibi basit yemekler ve atıştırmalıklar satarak yüksek gelir elde etmeniz mümkün olmaktadır. Ancak okul kantini işletmesi açmak için öncelikle ihaleye katılmanız gerekecektir. Ardından sertifika edinmeniz gerekmektedir. Okul kantini konusunda unutmamanız gereken bir diğer husus ise okulların 10 ay eğitim verdiğidir. Yani yıl içerisinde 2 ay boyunca kantininiz işlemeyecektir. Planlarınızı bu doğrultuda yapmanız büyük önem arz etmektedir. 

Organizasyon Şirketi Kurmak

Organizatörlük yapmak, az sermaye ile kuracağınız ve müşteri çevresi edindikten sonra yüksek meblağlar kazanacağınız sektörlerden birisidir. Kişiler düğün, nişan gibi pek çok organizasyonu kendileri yapmak yerine bir organizasyon firmasıyla anlaşmayı tercih etmektedir. Bu noktada öncelikle kendinize ait bir sayfa hazırlamanız gerekmektedir. Bu sayfa üzerinden organizasyon fikirlerinizi ve yapmış olduğunuz organizasyonları yayınlayarak tanınırlığınızı arttırabilir ve daha çok müşteri çekebilirsiniz. Özellikle Instagram gibi sosyal medya platformlarında pek çok kişi organizasyon yaparak para kazanmaktadır ve binlerce kişiye ulaşmıştır. Yani el beceriniz ve estetik zevkinize güveniyorsanız, az sermayeli iş fikirleri arasında bulunan bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap