1. Ana Sayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: 1991-1995 Skoda Forman Alınır mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Teknik Özellikler, Yorumlar

2023 İnceleme: 1991-1995 Skoda Forman Alınır mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Teknik Özellikler, Yorumlar
0

1991, 1992, 1993, 1994 ve 1995 üretimi modelleri bulunan Skoda Forman’lar Sahibinden’de rağbet gören ve pazarı olan arabalar.

Skoda Forman eski bir model araba olsa da hala bazı kesimler tarafından çok tercih edilmektedir. Bunun sebebini ise; aracın çok dayanıklığı olduğuna bağlıyorlar. Eğer araç satın alacak ve Skoda Forman alınır mı, Skoda Forman nasıldır alınır mı diye soruyorsanız bu yazı tam sizin içindir.

Skoda Forman’ın soğutma sisteminden bazı kullanıcılar yakınmaktadır ancak soğutma sistemindeki parçaların bakımı yapıldıysa ya da bir sorunu yoksa hararet yapması pek mümkün değildir. Bu aracın bir olumsuz tarafı ise motorların alüminyum kaplama olmasıdır. Bu sebeple de hararet yapabilmesi mümkün hale gelebilir. Favorit ile hemen hemen aynı motordur ve çok sıcak havalarda uzun süreli kullanılması tavsiye edilmez. Yedek parça fiyatları sizi çok üzmez ancak motor arızaları başınızı ağrıtır. Yedek parça problemi de kolay kolay olmaz. 1.3 GLX modeli en tutulan modelidir.

Eğer aracınızda böyle bir sorununuz varsa lütfen seyir halinde iken hararet ibresini sık sık kontrol ediniz. Skoda Forman marka araba segment B sınıfına aittir. Silindir sınıfı olarak Inline tipine sahiptir ve valf adeti sekizdir. Yakıt tüketimi olarak da oldukça idealdir. 100 km mesafede ortalama 7,5 ile 10 litre arası yakıt harcamaktadır. Şanzıman tipi olarak manueldir ve 5 ileridir. Ayrıca araç benzinli olup önden çekişlidir.

Skoda Forman alırken motorunun yağ yakmamasına dikkat ediniz. Üst motor kapağı yapıldıktan sonra alt motor güçsüz kaldığında aracınız bir süre sonra 100-200 km’de bir litre yağ yakıyorsa, gaza bastığınızda gitmiyorsa problemler derinleşiyor demektir. Bu noktada motorunuzu sıfırdan yaptırmanız gerekmektedir. En garantili yol ise çıkma ve en azından 6 ay garantili bir motor bulup onu takmaktır.

 


Forman 1.3 GLX
Genel Bakış
Araç Tipi Binek Araç / C Segment
Kasa Tipi / Kapı Sayısı Station Wagon / 5 Kapı
Motor Tipi Benzinli / 4 silindir
Üretim Yılı
(İlk / Son)
1993 / 1994
Yakıt Tüketimi
(Şehir içi / Şehir dışı)
Motor Gücü 57 hp
Şanzıman Manuel 5 Vites / Önden Çekiş
Hızlanma 0-100 km/saat
Azami Sürat
Toplam yıllık MTV
(1994 model ve 1289 cc)
45,00 TL x 2

Motor ve Performans

Motor Tipi Benzinli / 4 silindir
Motor Hacmi 1289 cc
Maksimum Güç 57 hp (42 kw) / – rpm
Maksimum Tork
Hızlanma 0-100 km/saat
Azami Sürat

Yakıt Tüketimi

Yakıt Tipi Benzinli
Şehir içi
Şehir dışı
Ortalama
Yakıt Depo Hacmi

Boyutlar

Koltuk Sayısı 5 Koltuk
Uzunluk
Genişlik
Yükseklik
Net Ağırlık 880 kg
Taşıma Kapasitesi 420 kg
Bagaj Kapasitesi
Lastik Ölçüleri 165/70 R13

 

  • Diğer
    Katalizör
    Takometre
    Dış Donanım
    Ön Sis Farları
    Fasılalı Arka Cam Sileceği
    Arka Cam Yıkama
    Iç Donanım
    Velur Kaplama Döşeme
    Ayrık Arka Koltuklar
    4 Adet Koltuk Başlığı

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap