1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

2023 Kredi Sicil Affı Çıktı mı? Kredi Sicil Affı Yasası Nedir?

2023 Kredi Sicil Affı Çıktı mı? Kredi Sicil Affı Yasası Nedir?
0

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni çalışmalar ile kara listede bekleyen milyonlarca insan kredi sicil affı çıktı mı diye merak ediyor. Peki kredi sicil affı nedir? 2023 kredi sicil affı açıklandı mı? Kredi sicil affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? Kredi Sicil Affı nasıl yapılıyor? Kredi Sicil Affı şartları neler? Birlikte bakalım…

Kredi sicil affı talimatı eşliğinde bankalar, faizsiz denilebilecek bir faiz oranıyla, 5 bin ila 15 bin TL arasında olan kredileri vatandaşlara vermek için harekete geçtiler.

Korona virüs döneminde sıkışan, ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olan vatandaşlar için kredi sicil affı, kesin olarak onaylandı ve yürürlüğe girdi. Bu durum göz önüne alındığında kredi notu riskli denilebilecek veya düşük kredi notlu kişilerin kredi notları da sıfırlanacak.

KREDİ SİCİL AFFI NE DEMEK?

Kredi Sicil Affı ne demek diye araştıranlara bu yasayla birlikte bankaların kara listesinde olan kişilerin tekrar kredi çekebileceğini söyleyebiliriz.

Diğer bir deyişle Kredi Sicil Affı Yasası bankadan kredi çekerek borçlarını ödeyemeyen kişilere son bir şans daha verilerek, aynı bankadan yapılandırma kredisi çekerek tüm borçlarını kapatmasıyla kara listeden çıkılması yöntemidir. Bu şekilde Kredi Sicil Affı Yasasının gelmesiyle birlikte vatandaşlar bir nebze olsun rahatlayarak, sicillerini düzeltebilecekler.

Ancak elbette bireylerin aynı bankadan çektiği yapılandırma kredisi ile tüm borçlarının kapatması ve son çektiği krediyi düzenli bir şekilde ödemesi beklenecek.

Kredi Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Öncelikle geçtiğimiz Mart ayında konuşulmaya başlanan kredi sicil affının ne zaman çıkacağı hala söylenmiyor. Kredi sicil affının ne zaman çıkacağını merak edenler için bunun hala belirsiz olduğunu söyleyebiliriz çünkü hala kanun teklifi için mecliste tartışmalar devam ediyor. Kredi Sicil Affı Yasası meclisten geçtikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanır yayınlanmaz işleme alınacak.

KREDİ SİCİL AFFI ŞARTLARI NELERDİR?
Henüz Kredi Sicil Affı kanun teklifi Resmi Gazete’de yayınlanmadı fakat binlerce vatandaş yayınlanmasını bekliyor. Diğer yandan bazı haber kaynakları Kredi Sicil Affı şartları neler sorusuna cevap vermeye başladı. İşte o haber kanallarının öngördüğü Kredi Sicil Affı şartları…

SOSYAL YARDIMLAR KATEGORİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN (BAŞVURAN HERKESE YARDIM İMKANI 2023 GÜNCEL)

Vatandaşların tüm borcunu ödemesi gerekiyor,

Kanun teklifi kabul olduğu andan itibaren 6 ay içinde bu şartları yerine getirmesi gerekiyor.
Bununla birlikte yukarıda bahsettiğimiz Kredi Sicil Affı şartlarının yine de net olmadığını, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra asıl şartların ortaya çıkacağını tekrar söylemek lazım!

Yazar Hakkında

Yorum Yap