1. Ana Sayfa
  2. Haberler

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor? İlk Sahur Ne Zaman? İftar Saatleri?

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor? İlk Sahur Ne Zaman? İftar Saatleri?
0

Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde İslam Alemi ilk sahura kalkacağı günü merak ediyor. Mübarek üç aylardan olan Ramazan ayı bu sene Nisan ayına denk geliyor.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak?

2023 yılında Ramazan ayı 24 Nisan günü başlayıp 23 Mayıs’ta sona erecek.

Kadir Gecesi Ne Zaman?

Bin aydan daha hayırlı denilen Kadir Gecesi 19 Mayıs 2023 Salı gecesi idrak edilecek.

Ramazan Ayı Neden Müslümanlar İçin Önemlidir?

Kuranı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesini içinde barındıran, mübarek 3 ayların sonuncusu olan Ramazan ayı faziletlerle dolu, insanların birbirini anlamaya çalıştığı, zengin-fakir ayrımının ortadan kalktığı, İslam dininin de şartları arasında olan oruç ibadetini gerçekleştirdiğimiz aydır. Bu ayda yapılan en büyük ibadet oruç tutmaktır. Kelime olarak Tanrı’ya ibadet amacıyla yeme, içme vb. şeylerden belli bir süre kendini alıkoyma anlamına gelen oruç insanların verilen nimetlerin farkına varmasına, maddi durumu iyi olmayan insanların hayatlarını anlamasına da vesile oluyor.

Ramazan Ayı’nda Camiler Açık Mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Corona virüs tedbirleri sebebiyle camilerde cemaatle namaz kılınmasının söz konusu olmadığını belirten Erbaş, Ramazan ayı boyunca camilerde teravih namazı kılınmayacak, teravih namazlarınızı evlerinizde kılabilirsiniz dedi.

Yazar Hakkında

Yorum Yap