1. Ana Sayfa
  2. Haberler

2023 TOKİ Başvuru Parası İade Nasıl Alınır? 3 Adımda Paranızı HEMEN Geri Alın!

2023 TOKİ Başvuru Parası İade Nasıl Alınır? 3 Adımda Paranızı HEMEN Geri Alın!
0

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin kura çekilişleri başladı. Kura sonrası ismi çıkmayan vatandaşlarımız için bankalardan hızlı bir şekilde TOKİ başvuru parası iade yöntemini detaylı ve en kolay haliyle anlatmak için kapsamlı bir rehber hazırladık. Öncelikle belirtelim, paranızı kolay bir şekilde iade alabilirsiniz.

TOKİ Sosyal Konut Projesi Başvuru Süreci ve Bedeli Ne Kadardı? (2023 GÜNCEL)

TOKİ’nin resmi web sitesi toki.gov.tr adresinden yapılan açıklama şu şekildeydi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T Halk Bankası A.Ş ’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL

Başvurular; 3 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.

Önemli Not:  TOKİ’nin yaptığı başvuru duyurularında resmi olarak paylaştığı bilgiyi tekrar aktaralım: “…başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.” TOKİ tarafından yapılacak olan geri ödeme takvimi ile ilgili bilgiyi beklemenizi tavsiye ederiz. Aşağıdaki adımları uygulayarak TOKİ başvuru parası iadeyi tam olarak ne zaman alacağınızı öğrenebilirsiniz.

ADIM 1: Başvuru yapmak için parayı yatırdığınız bankaya gidin.

Başvuru sürecinde ilk önce parayı yatırmak için tam olarak gittiğiniz T.C. Ziraat Bankası veya Halkbank şubesine gidin.

ADIM 2: Gişe işlemleri için sıranızı alın.

Sıranız geldiğinde gişe görevlisine “TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ için başvuru ücretini yatırdığınızı belirtin ve kura sonuçlarına göre isminizin ASİL veya YEDEK olarak açıklanmadığını belirtin.

ADIM 3: TOKİ başvuru parası iade için talebinizi belirtin.

Bu artık son işlem. Gişe görevlisi geri ödeme takvimi neticesinde para ödeme emri geldiyse paranızı HEMEN, O AN SİZE DEKONT KARŞILIĞI TESLİM EDECEKTİR. Aksi takdirde ödeme planında tarih daha sonra için belirlendiyse ve bankaya haber verildiyse tam olarak hangi tarihte alacağınızı size söyleyecektir. 

Örn: “Mehmet Bey, bize gelen bilgiye göre paranızı bugün değil X gün, şu saatte alabilirsiniz.” diye size bilgi verilecektir. Bunun için gerekli bilgiyi öğrenmek üzere geldiğinizi nazikçe banka görevlisine belirtmeniz yeterli olacaktır.

Bilindiği üzere 75 ile 85 metrekare aralığında yapılan 2+1 evler için %10 peşinat ve 240 ay vade ile 894 TL’den başlayan taksit bilgisi resmi olarak paylaşılmıştı.

3+1 evler için de 100 metrekare alan, %10 peşinat ve 240 ay vade ile 1022 TL’den başlayan taksit seçenekleri paylaşılmıştı. Dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde dikey mimaride, mahalle havasında yapılacak olan sosyal konut projeleri her yıl devam edecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Bursa’da rekor başvuru sayısına ulaşılmıştı.

Eğer bir güncelleme veya yenileme olursa yine buradan sizlere detaylı bilgileri aktaracağız. En merak ettiğiniz güncel konular için takipte kalın!

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap