1. Ana Sayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: Volkswagen Golf 8 Alınır Mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Yorumlar

2023 İnceleme: Volkswagen Golf 8 Alınır Mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Yorumlar
0

Herkese merhaba, bugün sizler için kompakt hatchback sınıfında Türkiye’de en çok satılan Volkswagen Golf‘ü inceledik. Volkswagen Golf nasıl araba, Volkswagen Golf alınır mı? Yorumlar eşliğinde bir 2023 inceleme içeriği oluşturduk.

Öncelikle Türkiye’de beş farklı motor seçeneği ile sunulan Golf‘ün, benzinli manuel, benzinli otomatik, dizel manuel ve dizel otomatik olarak seçenekleri bulunuyor. Golf‘ün, 1.0 lt TSI 999CC ve 110 bg1.4 lt TSI 1395 CC ve 125 bg1.4 lt TSI 1395 CC ve 150 bg1.6 lt TDI 1598 CC ve 90 bg ve 1.6 lt TDI 1395 CC ve 115 bg motor seçenekleri bulunuyor.

Şimdi motorların teknik verilerine göz atalım.


1,0 lt. TSI Manuel / DSG 110 bg

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 9.9
  • Azami Hız (km/sa): 196
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.8 – 4.7
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 109 – 107

1.4 lt. TSI Manuel / DSG 125 bg

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 9.1
  • Azami Hız (km/sa): 201
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 5.2 – 5.1
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 120 – 119

1.4 lt. TSI DSG 150 bg

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 8.2
  • Azami Hız (km/sa): 216
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 5.1
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 119

1.6 lt. TDI Manuel 90 bg

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 11.9
  • Azami Hız (km/sa): 184
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.1
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 106

1.6 lt. TDI Manuel / DSG 115 bg

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 10.2
  • Azami Hız (km/sa): 198
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.1
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 106

Aracı satın alırken, kullanıcıların tercih edebileceği bir kaç farklı paket bulunuyor ve bu paketlere ek, ekleyebileceğiniz ekstra özellikler mevcut. Golf‘ü, 1.0 TSI 110 PS Manuel, Midline Plus ve Comfortline ile 1.0 TSI 110 PS DSGMidline Plus ve Comfortline ve Highline ile 1.4 TSI 125 PS Manuel, 1.4 TSI 125 PS DSG, 1.4 TSI 150 PS DSG, 1.6 TDI 115 PS Manuel, 1.6 TDI 115 PS DSG, Comfortline ve Highline ile 1.6 TDI 90 PS Manuel, Midline Plus ilesatın ile alabilirsiniz.

Volkswagen Golf hangi modeli tutuluyor?

Açıkçası Golf farklı yediden yetmişe herkese hitap ettiğinden, günlük ve ticari olarak kullanıldığından en çok Midline Plus ve Comfortline tercih ediliyor. Bunun en büyük sebebi ise yeterli özelliklerin bulunması ve Highline tercih edildiğinde fiyatın yükselmesi.

Midline Plus, gerek özellik açısından, gerek görsel açıdan Golf‘ün en temel, en sade hali diyebiliriz. Comfortline, yeterli özelliklere sahip, görsel açıdan biraz daha iyi bir paket. Highline, çoğu özelliğe sahip ve görsel açıdan en dikkat çekici, en göz alıcı paket.

Biz 1.4 TSI 125 hp Comfortline DSG modelini kullandık, Volkswagen‘in Alman mühendisler tarafından geliştirmiş olduğu 7 ileri DSG şanzımandan bahsedelim. Açılımı “Direct Shift Gearbox” olan DSG‘nin tarihi yaklaşık yirmi yıl öncesine dayanıyor ve Volkswagen’in yapmış olduğu bu teknolojik vites kutusu, yeni nesil şanzımanların ortaya çıkmasına katkıda bulunmuştur. Asıl hedefleri otomatik şanzıman yapmak değil, otomatik şanzımanda çift kavrama ile en yumuşak geçişleri sağlamaktı. Çift kavramalı vitesler ise normal dişlilere sahip olan viteslere göre daha hızlı geçişler sağlamaktadır.


Volkswagen grubunda yer alan Audi‘de ise S-Tronic adı verilen 7 ileri DSG ve 8 ileri DSG şanzıman kullanılıyor. DSG‘nin en büyük artıları ise çok sessiz ve hızlı geçişler sağlıyor olması. Dezavantajlarından bahsetmek gerekirse, belli bir kilometre sonrası geçişlerin sarsıntılı olduğu, sürüş esnasında titreme hissedebileceğinizi ve durma eğiliminde aracı ikinci viteste bekletmesiyle de şanzımanı yıprattığı söyleniyor.

Konsoldaki tasarım ve malzeme kalitesi gayet sade ve kullanışlı olup, kullanıcısını üzmemeyi başarıyor. Özellikle kullanılan sportif direksiyon, kullanıcıya güven veriyor ve ayrıca görsel açıdan da oldukça hoş gözüküyor, ayrıca kullanıcıya güven veriyor. Multimedya ekranı da dokunmatik olup klima, radyo ve araç bilgileri gibi birçok fonksiyonu kumanda etmenizi sağlıyor. Ancak dokunmatiğinin çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Golf’ün rakiplerinden en büyük farkı, iç tarafta kullanıcı ve yolculara ayrılan geniş iç hacim. Özellikle arka tarafta, gerek diz mesafesi, gerek baş mesafesi ve sunduğu konfor açısından rakiplerinin önünde. İçerde kullanılan malzemeler gayet yeterli, hatta rakiplerinin üstünde diyebiliriz.

Golf’ün tercih edilme sebeplerinden biri, belki de en önemli olanı, geleneksel tasarım anlayışını her neslinde benzer bir şekilde devam ettirmesi diyebiliriz. Ön tarafa baktığımız zaman, gündüz LED farları birbirine geçmiş çift L şeklinde olup, ön ızgarayla birleşerek araca daha sportif bir görünüm kazandırıyor. Ek olarak geniş kapı ve camlar araca ferah bir görüntü veriyor ve kullanımı kolaylaştırıyor. Araca arkadan baktığımız zaman, LED farlar çok çabuk dikkat çekiyor ve araca sade ama aynı zamanda da sportif bir görünüm vermeyi başarıyor. Ancak C sütununun kalın olması, arka görüş açıları bakımından bazen sorunlar yaratabiliyor.

Daha önce belirttiğim gibi, 1.4 lt TSI DSG, 125 bg Golf kullandık. Golf‘ü rakiplerinin önüne geçiren bir diğer özellik ise aracın performansı diyebiliriz. Her ne kadar iri bir kasa izlenimi verse de, DSG şanzıman sayesinde, gerek kalkışları, gerek ara hızlanmaları oldukça başarılı. Eğer hız ve performans seviyorsanız, 1.4 lt TSI DSG, 150 bg, sizi oldukça tatmin edecektir.

Gelelim konfor ve yol tutuşa, Golf‘ün bu kadar çok tercih edilmesinin bir diğer sebebi de kullanıcı ve yolculara sunduğu konfor. Tabi bunda arkadaki tam bağımsız süspansiyonların etkisi büyük, ayrıca aracın koltuk tasarımı ve malzemesi gayet rahat.


Yol tutuşa gelecek olursak Golf virajlarda adeta yola yapışıyor, ancak aracı çok zorladığınız zaman önden kayma eğilimi mevcut, ESP hemen devreye giriyor ve aracın çizgisinde kalmasını sağlıyor.

Golf, İki farklı mod ile kullanıcıları sunuluyor. Drive Mode, şehir içi ve yakıt tasarrufu sağlarken, vitesi bi geriye aldığımız zaman Sport Mode’ a geçiyor, direksiyon daha sert ve hisli bir hale geliyor. Bunun yanında şanzıman deviri daha yüksek tutarak, daha performanslı kullanıma izin veriyor. Aracın yakıt tüketimi ise kullanıcıya bağlı olup, bizim gözlemlediğimiz, şehir içi 7-7.5 lt, şehir dışında ise 5.5 lt civarında.

Golf R

Volkswagen demişken, R‘dan bahsetmemek olmaz, Türkiye’de vergilerden dolayı ve yüksek fiyatından dolayı çok tercih edilmese de güçlü bir araç isteyenler, Golf R‘ı tercih edebilir. 310 bg gücündeki, 2.0 lt motorlu araç, bir çok araçtan daha performanslı ve daha sportif çizgilere sahip.

Golf‘ün en büyük artılarından biri ikinci el piyasası. Aldığınız aracı ne kadar kullanırsanız kullanın, satmanız oldukça kolay ve fiyat açısından değerini kolay kolay kaybetmiyor diyebiliriz. Çok tercih edilmesinde bunun da önemli bir payı var.

Golf’ün fiyatı modeline ve motoruna göre değişiklik göstermekle birlikte, 1.4 lt TSI DSG, 125 bg ortalama bir Golf 127 bin liraya alıcısını bekliyor. Bu fiyata baktığımız zaman, C segmenti premium boş bir araçtan, ortalama 20-25 bin TL daha ekonomik olmasıyla tercih sebebi olabilir.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap