1. Ana Sayfa
  2. Sosyal Yardımlar

Elektrik Tüketim Desteği Nedir ve Nasıl Alınır? 2023

Elektrik Tüketim Desteği  Nedir ve Nasıl Alınır? 2023
0

PTT Elektrik Faturası Yardımı Nedir? Elektrik Faturası Yardımı Nasıl Alınır? Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Yapılır? Elektrik Faturası Yardımı Nereden Alınır? Elektrik Faturası Yardım’ına Nereden Başvurulur? Faturası Yardımı 2023 Yılında ne kadar? Bunlar ve çok daha fazlası yazımızda.

Elektrik Faturası Yardımı

Resmi Gazete ‘de yayınlanan bildiriye göre, 2023 Yılında da ihtiyaç sahibi kişilere Elektrik Faturası Yardımı yapılacak. Peki, Elektrik Faturası Yardımı nedir? Elektrik Faturası Yardımı Nereden Alınır? Elektrik Faturası Yardım’ına Nasıl Başvurulur? Elektrik Faturası Yardımı kimlere verilir? Elektrik Faturası Yardımı 2023 Yılında ne kadar? Elektrik Faturası Yardımı almak için hangi kriterlere sahip olmanız gerekiyor? Bunlar ve çok daha fazlasını yazımızda cevaplıyoruz.

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı Nedir?

Tam adıyla Elektrik Tüketim Desteği Yardımı Programı ilk kez 2023 yılında Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. 2023 Yılında da devam edecek olan Elektrik Faturası Yardım Programı Yeşil Kartlı vatandaşlarımıza elektrik faturalarını bir nebze hafifletmek adına yapılan bir yardımdır.

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı’na kimler başvuru yapabilir? Başvuru için gerekli kriterler nelerdir?

Esasında Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı’na başvuru şartları oldukça basit. Eğer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan herhangi bir düzenli yardım alıyorsanız, elektrik yardımınız da faturanıza yansımaktadır. Peki, düzenli olarak alınan yardımlar neler?

  • Eğitim Öğretim Yardımı
  • Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim/Öksüz Aylığı
  • Engelli Sosyal Yardım Maaşı
  • Silikozis Aylığı
  • Çocuk Yardımı
  • Yaşlılık Aylığı
  • Asker Ailelerine Yardım Maaşı
  • Gebelik Yardımı
  • Tüberküloz ve SSP Yardımı
  • Aşı Yardımı

Eğer yukarıda bulunan maddelerden herhangi bir yardım alıyorsanız elektrik faturanıza yardım indiriminiz de sağlanacaktır.

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı’na Nasıl Başvurulur?

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı’na başvurmanız için herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur. Eğer 2.Madde’de bulunan Yardımlardan herhangi birini alıyorsanız yardımınız bir süre içinde kendi kendine sağlanacaktır. Ancak Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarını düzenli olarak arayıp sorarak işlemi sorgulayabilirsiniz.

https://arabateknik.com/asker-ailelerine-maas-yardimi-2023-guncel-basvuru/
Asker Maaşı Alma Aslı Yazımızıda İnceleyebilirsiniz

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı 2023 Yılında Ne kadar?

2023 Elektrik Yardımı ne kadar? Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı 2023’de ne kadar? Sorularının cevabına gelelim.

Elektrik Yardımı 2023 ücreti:

1-2 kişilik aileler için 75 KW 56,33TL

3 kişilik aileler için 100 KW 75,11 TL

4 kişilik aileler için 125 KW 93,88 TL

5 veya daha fazla kişilik aileler için: 150 KW 112,66 TL

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı Nereden Sorgulanır?

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı’nı sorgulamak için E-Devlet kullanabilirsiniz. Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı sorgulamak için ALO 144 hattını da kullanabilirsiniz.

Elektrik Yardım’ı hangi aralıklarla yapılır?

Elektrik Yardım’ı her ay yapılmaktadır. Yardımınız otomatik olarak faturanıza yansıtılacaktır.

Elektrik Yardım’ından fazla ve az tüketim sağlandığında ne olur?

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı fazla tüketim sağlandığında üstünü sizin tamamlamanız gerekir. Eğer faturanız düşük geldiyse para üstü alma gibi bir durum olmamaktadır.

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı’ndan ne kadar süre faydalanabilirim? Elektrik Yardımı ne zaman biter? Elektrik Yardım Programı kaç ay sürer?

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin inisiyatifine bağlı olarak yapılmaktadır. Hükümet sonlandırma kararı verene kadar sürekli olarak yardım sağlanacaktır.

Elektrik Tüketim Desteği Kesilir mi?

Elektrik Tüketim Desteği 2.Maddede bulunan hiçbir yardımı almama durumunda kesilir.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap