Artan maliyetler ve yeterli gelmeyen gelir bizleri borç kapatma kredisi veren bankalar hangileridir şeklinde bir arayışa itiyor. İlk olarak bilmeniz gereken neredeyse tüm bankalar sizin borçlarınızı kendi bünyelerine almak için belli kampanyalar düzenliyor ve sıkıntı yapmanızı gerektirecek hiç bir durum yok. Çünkü sıkıntı ve stres halinde hatalı transfer yapabilir ve maddi olarak zararlı duruma düşebilirsiniz.
Haber İçeriği
Borç Kapatma Kredisi Nedir?
Bir yada birden çok bankada kredi veya kredi kartı borçlarınız olabilir. Bunları başka bankalardan kredi alarak kapatabilirsiniz. Bu duruma borç kapatma kredisi adı verilmektedir. Borç kapatma kredisi almak istediğiniz zaman bazı avantajlarınız olacağı gibi dezavantajlarınız da olacaktır. İlk avantajınız farklı yerlere olan parçalı borçlar tek yere olacak ve karmaşadan kurtulacaksınız. İkinci avantajınız aylık ödediğiniz borç tutarını daha alt seviyelere çekebileceksiniz. Bunun yanında belki artık ödenemeyecek durumda olan kredi veya kredi kartı borçları ödenebilecek rakamlara gelmiş olacak.
Bu gibi avantajlar olmasına rağmen dezavantajları da bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi borcunuz artmış olacak. Örneğin yapılandırma kredisi çekmeden önce toplamda 10000 TL olan borç faizler ve masraflarla birlikte belkide 12000 TL gibi bir rakama gelecek.Borç transfer kredisinin size getireceği en büyük fayda aylık ödemelerinizi daha aşağıya çekebilmenizdir.
Borç Transfer Kredisi Başvuru Şartları 2023
Şimdi gelelim borç transfer kredisi başvuru şartları nelerdir konusuna. İlk olarak herhangi bir takip yada yasal işleme tabi olmamanız gerekmektedir. Bu takip ve yasal işlem durumu borç sebebiyledir. Çekeceğiniz borç kapatma kredisini ödeyip ödeyemeyeceğinizi gösteren bir gelir belgesine sahip olmalısınız. Çekmek istediğiniz kredinin taksit tutarı gelirinizin yarısını geçmemeli ve en fazla 48 ay vadeli olmalıdır. 48 ay durumu konut kredileri için geçerli değildir. Kapatmak istediğiniz kredi veya kredi kartı borçlarını gösteren bir belge olmalıdır. Bununla birlikte eğer yapılandırma kredisi için ipotek göstermeyi düşünüyorsanız eşinizin izin belgesi gereklidir.
Bunlar işin teferruatlarıdır. Ek olarak borç kapatma kredisi şartları dediğimiz zaman karşımıza tüm kredi başvurularında olduğu gibi kredi notu gelmektedir. Eğer o ana kadar borç ödemelerinizde herhangi bir sorun yoksa kredi notunuz yerindedir. Fakat problemler varsa düşük olabilir ki bu durum sıkıntı doğurur. Bu sebeple borç transfer kredinizi ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamadan önce çekmenizi öneriyoruz.
Yapılandırma Kredisi Nasıl Alınır?
Yapılandırma kredisini bankaların şubelerinden, internet veya mobil bankacılık uygulamalarından başvuru yaparak alabilirsiniz. Bazı bankalar telefon hizmeti ile de size kredi başvurusu yaptırmaktadır. Normalde borç kapatma kredi başvurusu borcun olmadığı bankalara yapılır. Fakat bazı bankalar müşterilerine borçlarını yapılandırma veya tek bir kredi altında toplama imkanı da tanımaktadır. Yazının üst kısmında belirtmeyi unuttuğum bir noktada bazı bankaların konut kredilerini yada ek hesap borçlarını borç kapatma kredisi kapsamı dışında tuttuklarıdır.
Banka şubesinden başvuru yaptığınızı düşünürsek yanınızda kapatmayı düşündüğünüz borçların belgelerii de götürmeniz işlemlerinizi hızlandıracaktır. Örneğin kredi kartı borcunuzu kapatmak istiyorsanız son ekstrenizi götürürseniz daha rahat edersiniz. Bunun yanında gelir belgeniz de yanınızda olursa hızlı bir şekilde başvurunuzu tamamlarsınız. Bizlere çok sık gelen konu ile ilgili soruları aşağıda listeleyeceğiz. Gerek şu ana kadar gerekse de bundan sonraki anlatımlarımızda zaten cevaplarını verdiğimiz için ayrı ayrı anlatıma gitmeyeceğiz.
- Borç transfer kredisi Ziraat Bankası
- Odeabank borç kapatma kredisi
- Vakıfbank borç kapatma kredisi
- TEB borç transferi
- Ziraat Bankası borç kapatma kredisi
- Şekerbank borç kapatma kredisi
- Akbank borç kapatma kredisi
- QNB Finansbank borç kapatma kredisi
Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?
Şimdi gelin son olarak borç kapatma kredisi veren bankalar hangileridir bir kaç örnekle konumuzu tamamlayalım.
Şekerbank Borç Kapatma Kredisi
100000 TL’ye kadar borç transfer kredisi vermektedir. 48 aya kadar vade hakkınız vardır. Şekerbank’tan borç kapama kredisi çekerseniz sigorta tahsis ücreti de ödemek durumundasınız. Tahsis ücreti % 0,5’dir.
Halkbank Dost İhtiyaç Kredisi
En çok 50000 TL borç kapatma kredisi çekebilirsiniz. Yine 48 ay vadeli kredi kullanabiliyorsunuz. % 0,5’lik kredi tahsis ücreti bulunmaktadır.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi
50000 TL’ye kadar borç kapatma kredisi alabiliyorsunuz. En çok 48 ay vadeli olarak bu krediden yararlanabilirsiniz. Diğerlerinde olduğu gibi bunda da sigorta tahsis ücreti vardır ve oranı % 0,5’tir.
Burgan Bank Borç Transferi Kredisi
En çok 100000 TL olarak transfer kredisi kullanabilirsiniz. Vade tüm borç kapama kredilerinde olduğu gibi bunda da en çok 48 aydır ve sigorta tahsis ücreti % 0,5 olarak belirlenmiştir.
Örnek olarak bir kaç bankanın borç transfer veya kredi yapılandırma kredilerinin rakamlarını verdik. En sağlıklı bilgilere borç kapatma kredisi başvurusu yaparken bankalardan araştırma yaparak ulaşabilirsiniz. Çünkü bizim burada verdiğimiz oran ve rakamlar dönemsel olarak değişecektir.