Bu konumuzda duyunca çok şaşıracağınız 24 temizlik fikirleri ni listeledik.Mutfağınızda kirli bulaşıkları temiz birer sanat eserine dönüştüren sihirli kutu, evin etrafında daha birçok şeyi temizlemek için kullanılabilir. Şu anda ne yıkadığınızı bir düşünün: Yemek tabakları, cam şişeler ve daha onlarcası.. Mutfak eşyaları, tencere ve tavalar cam veya metaldir. Etrafınıza bakın, aynı malzemeden yapılmış başka şeyler de var!
Ancak tahta parçalar, dökme demir ve bakır gibi bulaşık makinesine asla girmemesi gereken bazı şeyler de var.Bu yüzden biraz dikkatli olun ve belirli ürünler için üreticinin kullanım kılavuzu ipuçlarını izleyin. Bulaşık makinesindeki üst raf kirli eşyaları koymak için en güvenli noktadır, çünkü kurutma sırasında ısıtma deliklerinden uzaktadır. Ayrıca, bu çok fazla kirli eşyaları yıkamaya karar verirseniz , bir sonraki akşam yemeği bulaşıklarını yüklenmeden önce bulaşık makinesine iyi bir temizlik yapmanız gerektiğini unutmayın!
Haber İçeriği
Ev dekoru
Vazolar : Vazoların çoğu dekoratif seramik parçaları bulaşık makinesinde kolayca temizlenebilir. Kırılma riski veya narin figürlerin ve altın ya da gümüş yaldızlı süslenmiş herhangi bir şeyin renk kaybını önleyin. En ağır parçalar dışındaki her şey için üst rafı kullanabilirsiniz.
Aydınlatma : Cam küreler ve aydınlatma dekorları, mumlarda veya kandillerde kullanılan aydınlatma parçalarını rahatlıkla bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Anahtarlık: Anahtarlıklar,çok fazla kullanıldığından üzeri parmak izi doludur. Boyalı metal veya pirinç anahtarlıkları bulaşık makinesinde yıkamaktan kaçının, ancak plastik anahtarlıklar doğrudan üst rafa yerleştirilebilir. Ufak parçaları güvenli bir yere kenara koyduğunuzdan emin olun, böylece yıkama sırasında kaybolmaz,daha sonra bulabilirsiniz.
Masaüstü Aksesuarları : Kalem bardakları, kağıt düzenleyicileri ve küçük çöp tenekelerini rahatlıkla bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.Ancak bu tür ağır kirli eşyaları tek yıkamayı unutmayın.
Banyo Aksesuarları
Sabunluklar ve Diş Fırçası Kutusu: Ailenizin bakterilerden korunmasını istiyorsanız, bunları bulaşık makinesinde haftada bir kez mutlaka yıkamalısınız.
Lastik Küvet Paspasları : Küvette kaymayı önlemek için lastik bir paspas kullanıyorsanız, kalıbı temizlemek için her kullanımdan sonra kurulayın ve bulaşık makinesinde haftalık yıkama yapın.
Duş Lifleri, Süngerler ve Fırçalar : Bulaşık makinesinde haftada bir temizlik aksesuarlarını mutlaka yıkayın.Bulaşık makinesi bu tür aksesuarların bakterilerini ve küflerini öldürür.
Kozmetik Çekmeceleri : Eski kozmetik ürünlerini sakladığınız kozmetik çekmecelerini,bakterileri gidermek için boş bulaşık makinesinde ayda bir defa da olsa mutlaka yıkayın.
Banyo Havalandırma Kapakları : Havalandırma kapağını, toz ve yağlı artıklarını gidermek için en az altı ayda bir mutlaka yıkayın.
Bakım Araçları
Saç Fırçaları ve Taraklar : Plastik bir saç fırçası ve taraklar kolay bir temizlik için kap bulaşık makinesine yerleştirilebilir. Ancak,asla doğal kıl fırçaları veya ahşap saplı fırçaları makineye atmayın.
Yüz Fırçalama Fırçaları : Bakteri öldürmek için fırça aparatını bulaşık makinesinin çatal bıçak gözüne koyarak rahatlıkla yıkayabilirsiniz.Bunu hafta da bir mutlaka yapın.
Manikür ve Pedikür Aletleri : Bulaşık makinesinin deterjan ve ısısı mantarları, bakterileri öldürür ve sorunsuz bir şekilde kullanmanıza olanak sağlar.Ay da 1 kez de olsa yapın.
Çocuk Oyuncakları
Banyo Oyuncakları : Banyo oyuncakları en az ayda bir kez temizlenmelidir. Bunları bulaşık makinesinin üst rafına yerleştirerek kolaylıkla yıkayabilirsiniz.
Plastik Oyuncaklar ve Oyun Taşları : Kolay temizlik için küçük figürler, oyun taşları ve oyun parçaları üst rafın üzerine bir kafes torbaya veya kutuya koyarak yıkanabilir.
Emzikler ve Diş Çıkarma Halkaları : Bunlara kapsamlı bir temizlik sağlamak için üst rafta veya çatal kaşık gözünde yıkayın.
Evcil Hayvan Aksesuarları
Evcil Hayvan Oyuncakları : Sert plastik veya kauçuk oyuncaklar bakteri içermez ve bulaşık makinesinde kolayca yıkanabilir.
Yemek Kaseleri : Her gün bulaşık makinesinde seramik, plastik veya metal kaseleri mutlaka yıkayın.
Tasmalar : Dokuma, sentetik elyaf tasmalar (deri olmayan) bulaşık makinesinin üst rafında yıkanabilir.
Dış Aletler ve Aksesuarlar
Bahçe Aletleri : Bulaşık makinesine yapılan bir yolculuk çoğu mantar, böcek ilacı ve yapışkan kalıntıları giderir. Ahşap saplı aletleri koymayın.
Saksılar : Bitki hastalıkları kirli saksılardan yayılabilir. Üst rafa ince plastik kaplar ve alt rafa daha ağır seramik ve pişmiş toprak kapları yerleştirebilirsiniz.
Mangal Izgaraları : Neden rafları ve ızgaraları el ile ovmak için zaman harcıyorsunuz? Onları bulaşık makinesinde yıkayın.
Lastik Çizme : Düz lastik çizme bulaşık makinesinde yıkanabilir. Makineye yerleştirmeden önce çamur gibi aşırı kiri temizlemeyi unutmayın.
Terlikler : Duş ayakkabısı ve lastik terlikler üst rafta temizlenebilir. Kumaş ayakkabılarınız varsa, bulaşık makinesinde kullanılan deterjanın çamaşır suyu içermediğinden emin olun.
Araba Aksesuarları
Aletler : Bir çok alet yağlanır ve bulaşık makinesi deterjanı, kiri yok etmek için iyi bir iş çıkarır. Aletleri alet tutucuya yerleştirin.Ancak tahta saplardan ve elektrikli veya pille çalışan aksesuarlardan kaçının.
Anahtarlar : Aracınızın veya ev anahtarınızın anahtarlıkları kirliyse, bunları bir makinede yıkayabilirsiniz.Fakat herhangi bir elektronik anahtarı veya açıcıyı anahtarlıktan çıkarmayı unutmayın.
Paspaslar : Aşırı kiri temizleyin ve paspasları bulaşık makinesinin altına veya üstüne yerleştirin.
Bardak Tutucular : Bardak tutucular arabanızda çıkarılabilir ise, yapışkan kirlerden arınmaları için üst rafta haftalık temizlik yapın.
Yorumlar (1)