1. Anasayfa
  2. Finans Rehberi

İş Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır? (2021 İMKANLARI)

İş Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır? (2021 İMKANLARI)
0

İş yeri açmak oldukça zahmetli bir iştir. Öncelikle önemli ölçüde bir sermaye gerektirir. Belli bir süre boyunca kendini döndüren bir iş yerine tahammül edilebilecek bir finansal garanti gerektirir. Tüm bunlar elbette kolay şeyler değildir. Bu nedenler pek çok farklı kurum ve kuruluşun bu konuda destekleri olmaktadır. Bunların başında ise kredi desteği gelmektedir.

İş kurmak isteyen girişimcilerin yararlanabilecekleri krediler mevcuttur. Çeşitli bankaların bu konuda girişimcilere yardımcı olduğunu biliyoruz. Ancak iş yeri açma konusunda devletin de önemli imkanları bulunmaktadır.

Devlet, iş yeri açmak isteyen kişilere bazı ön koşulları sağlaması halinde önemli derecede kredi imkanı sunmaktadır. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen girişimcinin şartlara uyması ve bazı aşamalardan geçmesi gerekmektedir. Devletin iş yeri açmak isteyen bu kişilere KOSGEB aracılığıyla kredi desteğinde bulunduğu biliniyor. Şimdi bu kredi alım sürecinin nasıl işlediğine dair bilgiler vereceğiz.

İş Yeri Açmak İçin Kredi Nasıl Alınır?

KOSGEB’in iş yeri açmak isteyenlere kredi desteği bulunmaktadır. Bu krediyi almak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu oldukça dikkatli olunması gereken bir süreçtir. Bu şartların başında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gelmektedir. Bu eğitim ücretsiz olarak verilen v toplamda 60 küsür saat süren bir eğitimdir. Bu eğitimi almayan kişilerin krediden faydalanmalarına imkan yoktur.

Eğitimi başarı ile tamamlayan kişilerin yapması gereken şey bir iş planı oluşturmaktadır. Kredi başvurunuzu onaylayacak ya da reddedecek olan kurul ilk olarak iş planınıza bakacaktır. Bu nedenle iş planının hazırlanışı oldukça önemlidir.

İş planını hazırlayan kişilerin yapması gereken şeyler de vardır. Şimdi sıra sisteme kaydolmaya gelmiştir. KOSGEB veri tabanına kayıt aşamasında yapılması gereken bazı şeyler vardır. Öncelikle bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek sisteme girmelisiniz. Sonrasında sistemde bulunan kobi beyannamesi ile birlikte bilgi dokümanını çıktı olarak almalısınız. Başvuru sürecinde bu belgeler gerekli olacaktır. Tüm bu işlemlerin ardından artık son aşama olan Girişimcilik Destek Programı aşamasına geçmiş olursunuz.

Bu aşamaya başarı ile gelen tüm girişimciler Girişimcilik Destek Programı’ndan faydalanmaya hak kazanmış demektir. Bu programı KOSGEB hazırlamaktadır. Programda bir destek limiti bulunmaktadır ve bu limit genelde her yıl arttırılmaktadır. Program bünyesinde hiçbir il ya da bölge ayırt edilmeksizin tam destek amaçlanmaktadır. Bu aşamaya kadar başarı ile gelmiş kişilerin iş yeri açabilmeleri için kredi alım süreci başlamıştır. Ancak devletin destekleri bu kadarla bitmemektedir. İş yeri kurulduktan sonra da destek imkanları mevcuttur. Dileyen bu imkanlardan da faydalanabilir.

Bu uzun süreç sonunda iş yeri açmak isteyen kişiler devlet destekli kredilerini almış olurlar. Bu kredi ile birlikte iş yerlerini açma ve büyütme olanaklarına kavuşurlar. İş yerleri ile ilgili sonraki süreçlerde alacakları destekler sayesinde devlet ile birlikte büyüyebilirler.

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir