1. Ana Sayfa
  2. Haberler

Parasetamol İçeren İlaçlar Nelerdir? Parasetamol Nedir? Nurofen Koronavirüs’e Karşı Koruyor mu?

Parasetamol İçeren İlaçlar Nelerdir? Parasetamol Nedir? Nurofen Koronavirüs’e Karşı Koruyor mu?
0

Sosyal medyada koronavirüs hakkında çok fazla yanlış ve sahte haber dolaşıyor. Koronavirüs belirtilerine göre yüksek ateş hastalığa yakalanma konusunda büyük bir ipucu veriyor. Ateşlenme problemi yaşayan vatandaşlarımız iyi geldiği gerekçesiyle parasetamol içeren ilaçlar içiyor. Nurofen gibi ilaçlar da sosyal medyanın gündeminde. Ibuprofen içeren ilaçlar da konuşuluyor.

Parasetamol(asetaminofen) nedir?

Parasetamol, Wikipedia’da yer alan tanıma göre yüksek ateşe karşı ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan ilaçlara verilen addır. Parasetamol ilaçlar alındıktan sonra 30 ile 60 dakika arasında etkisini gösterir. Bkz

Parasetamol ilaçlar nelerdir?

P a r o l* gibi ilaçlar parasetamol içerir.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Covid-19 hastalarının ya da hastalığa yakalanma şüphesi olanların NSAID türü ilaçları kullanmamaları gerektiğini belirtti. Bakan, Ibuprofen içeren ilaçlar yerine Parasetamol içeren ilaçların kullanılmasını tavsiye etti. Bakanın açıklamasına göre parasetamol içeren ilaçlar, Corona virüsü kapmış kişilerin vücudunda savunma sisteminin bir parçası olarak doğal şekilde oluşan iltihabı önlemeye çalışmıyor. İltihap ve ateş önlenmeyince hastalığın şiddeti azalmıyor ve bağışıklık sistemimiz virüsle daha etkin bir şekilde savaşıyor.

Parasetamol ilaçları koronavirüse karşı işe yarıyor mu?

Parasetamol ilaçlar genel olarak halkımız arasında çok sık kullanılıyor. Reçetesiz alındığı için ulaşımı kolay. Ancak son dönemdeki koronavirüs vakaları nedeniyle kullanılması önerilse de ALO 184 KORONA HATTI’na danışılmadan kullanılmamalıdır. Eğer koronavirüse bağlı semptomları gösteriyorsanız ALO 184’ü arayarak bilgi alabilir ve bu bilgilere göre sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz.

Ibuprofen yan etkileri nelerdir?

Baş ağrısı, baş dönmesi, huzursuzluk, yüz kızarması, kaşıntı, kulak çınlaması, ödem, depresyon, sersemlik, bulanık görme. Çok ender olarak aşırı duyarlılık reaksiyonları, karaciğer fonksiyon testi anomalileri, böbrek fonksiyon bozukluğu, agranülositoz ve trombositopeni bildirilmiştir.

 

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap