1. Anasayfa
  2. Haberler

Samsun Sosyal Yardım Başvurusu: Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvuruları ve İl Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Samsun Sosyal Yardım Başvurusu: Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvuruları ve İl Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başvurusu Nasıl Yapılır?
0

Sosyal Yardım Başvuruları 3. Faz Ödemeleri ile İlgili Açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, ilk desteğin, düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 111 bin haneye 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldığını anımsatan Bakan Selçuk; “Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz 2.3 milyon haneye faz 2 kapsamında 1.000 TL nakdi yardım yapıyoruz.” diye konuştu.

İlk destekte olduğu gibi, bu hanelerin halihazırda Sosyal Yardımlar sisteminde kayıtlı olduğundan herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadığını vurgulayan Selçuk; “1.000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yardımlar da yine bir önceki yardımda olduğu gibi, bulaş riskini azaltmak için evlere götürülerek, elden teslim ediliyor.” dedi.

3. Faz Ödemeleri İçin Başvuru Alınacak

3. faz 1000’er TL ödemeleri için başvuruların e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk: “Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil; hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bunu tek başvuru olarak değerlendireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Bakan Selçuk, 3. faz kapsamındaki ödemelere ilişkin tarihleri ayrıca açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN 1000 TL NAKDİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ..!

Başvurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler? Başvuru Nasıl Yapılır?

(SED) SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NEDİR?

Ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile psiko – sosyal destek sistemidir.

SED Hizmetinden Kimler Yararlandırılabilir.

a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

d) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,

Meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucu uygun bulunması halinde desteklenmektedir.

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Başvuru sonrası aile hakkında araştırma ve inceleme yapılır. Ailenin ekonomik ve sosyal şartları değerlendirilirken bölgesel şartlar, ailenin yaşadığı çevre, sosyal destek sistemleri, ailenin gelirleri, çocukların aile içindeki yeri, okula devam durumları, çocukların korunma ihtiyacı içinde olup olmadıkları, ailenin sorunlar ile bahşetme kabiliyeti, aile içinde bireylerin iletişimleri, yaşanılan yerin fiziki koşulları gibi hususlar göz önünde bulundurulmaktadır. SED kapsamında olmadığı değerlendirilen kişilere mail veya yazılı ortamda bilgi verilmektedir.

Başvuru sonrası yapılan inceleme sonucu uygun görülmeyen ailelere, yönetmelik kapsamı dışında olan yetişkinlere ve çocuğu olmayan ailelere, SED desteği verilememekte bu aileler ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyuyor iseler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirilmektedir.

BU HİZMET KAPSAMINDA YAPILAN EKONOMİK DESTEK BİR MAAŞ DEĞİLDİR

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri maaş ödemesi değildir. Ailenin ekonomik koşullarınızı iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu süreçte zarar görmeden bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geçici süre ile yapılmaktadır. Ekonomik destek alan müracaatçılarımızın kendi kendilerine yeterli hale gelebilmeleri, bir iş ve meslek edinerek ailesini geçindirebilecek duruma gelmek için çaba göstermeleri gerekmektedir. Almış olduğu ödemeleri çocuklarının temel ihtiyaçlarının karşılanması ve çocuklarının yararına kullanması gerekmektedir. Daha önce yardım verilmiş olması kişiye bir hak doğurmamaktadır. Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinde esas ilke, kişilerin en kısa süreçte kendi kendilerine yeterli duruma getirilmesidir.

EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN YARARLANAN ÇOCUKLAR VE AİLELERİ NE SIKLIKLA İZLENMEKTEDİR?

Ekonomik destek verilen çocukların durumları ve aileleri verilen yardımın amaca uygun kullanılıp kullanılmadığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri veya bağlı birimi olan sosyal hizmet merkezlerinde görev yapan sosyal Çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog olarak görev yapan meslek elemanları tarafından yönetmelik gereği en geç 3 aylık süreler ile izlenmektedir. Ekonomik desteğe ihtiyacı bulunmadığı, aldığı ekonomik desteği çocuklarının yararına kullanmadığı tespit edilenlerin ödemelerine son verilmektedir.

ÇOCUK ADINA KİŞİYE YAPILAN BU YARDIMLAR HACİZ EDİLEBİLİR Mİ?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 29 uncu maddesi gereğince korunmaya ve yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar başkasına devir, temlik ve haciz edilemez. Yapılan yardım ödemesine banka tarafından haciz işlemi yapılmak istediğinde müracaatçılarımız, 2828 sayılı Kanununun 29 uncu maddesini belirterek yardım ödemesine ilişkin haciz işleminin iptalinin isteyebilir gerekirse ilgili kuruma verilmek üzere ilgili birimimizden resmi yazı yazılmasını talep edebilirler.

CEZAİ İŞLEMLER

Yalan beyanda bulunarak, resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirerek veya sahte evrak düzenleyerek ekonomik destek alan kişi ve aileler hakkında genel hükümlere göre işlem yapılır. Alınan desteğin iadesi istenir. Ödemeyenler hakkında adli ve idari işlem başlatılır.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!!!!!

 

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvuruları Nasıl Yapılır?

Samsun İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Yardım Başvuru Yapmak için Bilmeniz Gerekenler!

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFININ FAALİYETLERİ

Sosyal Devlet anlayışı kapsamında Anayasanın “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.” hükmü gereğince yürürlüğe giren 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun amacı kapsamında yoksullukla mücadele edilmesi, kaynakların etkin bir biçimde kullanılmasını sağlamak, temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun nüfusun en yoksul diliminde yer alan vatandaşlarımıza doğruluk, eşitlik ve objektiflik kriterlerine bağlı kalarak sosyal yardımlarla desteklemektir.

Bu kapsamda; yardım talebi ile ilgili müracaatların ikamet kaydının bulunduğu İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılması gerekmektedir.

Ayrıca Genel Sağlık Sigortası tespitinin yapılması, eşi vefat etmiş dul kadınlara maaş bağlanması, 2023 engelli ve yaşlı aylığı bağlanması gibi çalışmalar İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılmakta olup yine bu hususlardaki müracaatlar da aynı vakıflara yapılabilmektedir.

Başvuruya müteakiben yapılacak inceleme sonucunda yardım alma konusunda uygun şartları taşıdığı tespit edilenlerin hanelerinde yapılan inceleme raporu doğrultusunda İlçe Kaymakamı Başkanlığında toplanan Vakıf Mütevelli Heyetince, mevcut talepler mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek verilecek kararla ayni, nakdi, gıda, eğitim, sağlık, afet ve diğer yardımlardan faydalandırılmaları sağlanmaktadır.

Başvuru şartlarını görmek ve başvuru yapmak için tıklayınız!

 

Adres
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı No:185 Hükümet Konağı 55030 İlkadım/SAMSUN
Telefon
0362 433 0518
Belgegeçer
0362 433 0513

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir