1. Anasayfa
  2. Sosyal Yardımlar

Doğum Yapan Ev Hanımlarına Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 GÜNCEL

Doğum Yapan Ev Hanımlarına Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 GÜNCEL
0

Çocuk Yardımı Kimlere Verilir? Ev Hanımları Süt Parası Yardımı Alabilir Mi? Emzirme Parası Nereden Alınır? Emzirme Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? Doğum Yapan Kadınlar Çocuk Yardım Parası Alabilir Mi? Tüm Detaylar.

Doğum yapan ev hanımlarına devlet yardımı  2021 yılında da devam etmektedir.

Doğum Yapan Ev Hanımlarına Devlet Yardımı Hangi Durumlarda Yapılır?

Ülkemizde ev hanımı olup çalışmayan çok fazla kadın bulunmaktadır. Bu kadınlar istihdama dahil olmayıp aile içerisinde geleceklerini kurmaya çalışmaktadır. Zaman zaman maddi yetersizlikler içinde kaldıkları bilinen bir gerçektir. Çalışma hayatının içinde bulunan kadınlar geçimlerini bir nebze de olsun yerine getirirken ev hanımlarında bu durum farklı bir boyut kazanabilmektedir. Doğum yapan ev hanımları için çeşitli yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlar şunlardır;

  • Gebelik Yardımı
  • Doğum Parası
  • Şartlı Sağlık Yardımları
  • Şartlı Eğitim Yardımları
  • Dulluk Maaşı
  • Öksüz-Yetim Aylığı

Gebelik Yardımı Nedir?

Gebe olup maddi imkanlara sahip olmayan kadınlara verilen yardımdır. Yeşil kartlı olma zorunluluğu aranmaktadır. Sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından ödenmektedir. Aylık 45 TL olup PTT aracılığıyla ödenmektedir. Hamile ev hanımlarına maaş denilince akla gelen ilk yardımdır.

Doğum Parası Nedir?

Ev hanımı annelere devlet yardımı denilince akla gelen diğer bir yardımda doğum yardımıdır. Her doğumdan sonra alınabilmektedir. Doğumun hastanede gerçekleşme şartı aranır. PTT’ler aracılığıyla verilmektedir. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla ödenmektedir. 2021 doğum yardımı 100 TL’dir.

Şartlı Sağlık Yardımı Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı sağlık yardımı ise yine sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla verilmektedir. Yeni dünyaya gelmiş bebekler için verilmektedir. Yeni doğan bebek okul çağına gelinceye kadar ödemeler devam etmektedir. Yeşil kartlı olma şartı aranmaktadır. Yeni doğan bebeğe bez ve mama yardımı almak isteyen anneler faydalanır.

Aşı parası kapsamında, 0-6 yaş arası çocuklara, kız veya erkek fark etmeksizin 2020 Nisan ayında yapılan son değişiklikle aylık 35 TL’den 45 TL‘ye (en fazla 72 ay), gebe kadınlara (en fazla 9 ay) ve lohusa kadınlara (en fazla 2 ay) aylık 35 TL’den 45 TL‘ye ve hastanede doğum gerçekleştiren kadınlara bir kereye mahsus olmak üzere 75 TL’den 100 TL‘ye çıkarılmıştır.

Şartlı Eğitim Yardımı Nedir? Başvurusu Şartları Nelerdir?

Ev hanımlarına yapılan diğer bir yardım ise şartlı eğitim yardımıdır. Çocukları okula giden kadınlara ödenmektedir. Yeşil kartlı olma zorunluluğu aranmaktadır. Sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından verilmektedir. Ödemeler ise şöyle:

2020 Nisan ayında yapılan son değişiklik ile son durum şöyle:

  • İlköğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 45 TL,
  • İlköğretime devam eden kız öğrenci için aylık 50 TL,
  • Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 55 TL,
  • Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için aylık 75 TL’dir.

2020 Nisan ayında yapılan son zamlı miktarlarıdır. 2021 Doğum Yardımı Parası önümüzdeki günlerde zamlı ücretleri açıklanacaktır.

Dulluk Maaşı Nedir? Başvuru Nasıl Yapılır?

Doğum yapmış ve doğumdan hemen sonra yada bebeği karnında eşinin kaybetmiş kadınlara verilen yardımdır. Çalışacak durumda olmayan kadınlar için güzel bir yardım diyebiliriz. 2 ayda bir ödenen bu yardım 650 TL’dir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca verilmektedir. Yeşil Kart sahibi olma zorunluluğu aranmaktadır.

Öksüz-Yetim Maaşı Nedir? Başvuru Şartları Nelerdir?

Eşini kaybetmiş ve 18 yaş altında ki çocukları olan annelere veya babalara verilen yardımdır. Yeşil kartlı olma zorunluluğu bulunmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile verilmektedir. 2 ayda bir 300 TL olarak PTT’ler aracılığı ile ödenmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir