1. Ana Sayfa
  2. Haberler

1000 – 2000 TL Arası En İyi Şehir Bisikleti Tavsiyeleri (2023)

1000 – 2000 TL Arası En İyi Şehir Bisikleti Tavsiyeleri (2023)
0

Şehir bisikletlerinde konu hakkında biraz bilginiz varsa bilirsiniz ki kısa amortisörleri oluyor. Şehir içinde gezebildiğiniz gibi ufak tefek patikalara, bozuk yollara ve köy yollarına da girebiliyor. İnce lastiklere sahip olmasına rağmen hafif patika zeminlerde de gayet güzel yol tutuşu sağlayabilirler. Şimdi şehir bisikleti dediğimde aklıma gelen modellerden bahsedeyim.

Bianchi Touring 411

Başlangıç olarak, Bianchi ile başlayalım. Hem alet olarak hafif bir bisiklet, hemde ağırlık bazında da hafif. 21 vitesli, V fren sistemli bir ürün. Touring 411 serisi 2017 modelde 21 vitesli. Lastik yapısı olarak ise tam düz bir lastik tercih edilmemiş. Biraz daha tırtıklı yapmış ki biliyorsunuz yollarımız bozuk, tam olarak asfalt üzerinde gidemiyoruz. Bu tarz durumlarda tırtıklı lastik daha sağlam bir yol tutuşu sağlıyor. Kadro olarak alüminyum tercih edilmiş. Ağırlığı ise yaklaşık olarak 13 kilogram.

Carraro Sportive 220

Sırada Carraro sportive 220 modeli var. Neredeyse Bianchi Touring 411 ile aynı ürün özelliklerine sahip. Yine zoom maşa kullanılmış, sertlik ayarı yapabilir. Bu bisiklette es geçemeyeceğim ekstra bir özellik var. Ne diye soracak olursanız söyleyeyim kilitli ön amortisör. Bu kilitli ön amortisör ne işe yarar biraz da ondan bahsedelim isterseniz. Kilitli ön amortisör, bayır yukarı çıkarken kilitlediğinizde, ön amortisör esnemediği için pedallara uyguladığınız kuvvet size yol ve ivme olarak geri döner. Kilitli ön amortisörün bu tarz bir artısı var. Tabii bu mucizeler yaratmıyor yine olay sizin bacak gücünüze de bağlı. Ağırlık bazında ise yine aynı sayılır. Yaklaşık 12.5 – 13 kilo arasında. Gidon açısı ayarlanabilir. Lastik olarak, 28 inç biraz daha düz bir lastik kullanılmış.

Whistle Guipago 1724

Onun dışında, Whistle’nin 2017’de ürettiği  Guipago 1724 modeli var. Bunda diğerlerinden haricen, hidrolik disk fren sistemi tercih edilmiş. 24 vitesli bir ürün, kadro alüminyum, ön amortisör bir önceki bisikletteki gibi kilitli. Bu amortisör zoom maşaya göre her türlü daha kaliteli ve daha uzun ömürlü bir ürün.  Bu markada yine dişsiz bir lastik tipi tercih etmiş, bu dişsiz lastik tipi neden tercih ediliyor. Asfalt üzerinde kullanırken, sürtünme katsayısını biraz daha hafifletmek için kullanılıyor. Ne kadar az sürtünme, o kadar daha az pedal çevirmek, o kadar daha çok yol almak demektir. Tabii aynı zamanda o kadar daha az yorgunluk.

Ghost Square Cross

Sıradaki önerimizde Ghost Square Cross markası var. Yine Alman malı bir ürün. Bu şehir bisikletinde de V fren sistemi kullanılmış. Maşa olarak ise RST’nin maşası tercih edilmiş. 24 vitesli , V fren sistemi ama tabi yapı, kadro, montaj kalitesi, her şeyi ile diğer ürünlerden daha üst seviyelerde bir ürün. Ekstra ürün özelliği bazında baktığımız da RST’nin maşasın da kilit özelliği konulmamış. Sebebi büyük ihtimalle başlangıç modeli olduğundan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Hybrid bir lastik tipi var, yani demin söylediğim gibi Bianchi’de ki gibi dişli dediğim tipten biraz daha fazla dişli. Patika zeminlere de girdiğinizde hiç bir şekilde yol tutumunu kaybetmez. Buda sizin sürüş güvenliğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Lastik markasında Shevelbe tercih ediyor. Kaliteden ödün vermemek için, bu işe çok dikkat ediyorlar.

Lapierre Shaper 300

Sonraki model Lapierre Shaper 300. Lapierre yol bisikleti konusunda adından çokça söz ettirmiş ürünlerden bir tanesidir. Lapierre’nin şehir bisikletine baktığımızda , 27 vitesli V fren bir ürün. Kadro alüminyum. Maşa olarak ise Lapierre Carbon X-F07LAAA maşası var. Kilitli ön amortisör var. Gidon açısı ayarlanabilir.

1000-2000 lira arası şehir bisikleti tavsiyesi makalemiz bu kadardı. Umarım işinize yarar nitelikte bir tavsiye olmuştur. Diğer ki tavsiyelerde görüşmek üzere, hoşçakalın.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap