Gebelik yardım parası nasıl ve nereden alınır? Hamilelik yardımı nasıl ve nereden alınır? Hamilelik yardımı ne kadar? Hamilelik ücreti sorgulama nasıl yapılır? Şartlı gebelik yardımı 2021 yılında ne kadar? Gebelik maaşı ne kadar? Bu ve buna benzer soruların tümü bu haberde. Hadi o zaman, başlayalım!
Öncelikle sizlere gebelik yardım ücreti nedir? Şartlı gebelik yardımından kimler, nasıl faydalanabilir? Hamile annelere yardım ücreti nedir? Gebelik hakkında tüm soruların cevabı bu içerikte.
Haber İçeriği
Gebelik Yardımı Parası Nasıl Alınır?
Gebelik yardım programı, yardıma ihtiyaç olan hamile kadınlara verilen ödeneğe verilen isimdir. Bu yardım programı ile birlikte gebeliğin başlangıcı ve doğumundan olan süreç içerisinde devletimizin sağlık giderleri için gebe kadınlara sağlamış olduğu yardıma verilen isimdir.
Şimdi ise sizlere gebelik parası nasıl, ne zaman alınır gibi sorularını cevaplayalım. Öncelikle gebelik yardımından faydalanmak isteyen gebe kadının başlangıcından son hamilelik süreci boyunca tüm sağlık kontrol ve takiplerini düzenli olarak yaptırması gerekmektedir. En temel şartlardan biri budur ve şarttır. Bu şartı tüm gebelik parası almak isteyen kadınların yaptırması zorunludur.
Şimdi, sizlerle birlikte çalışmayan hamile anne adaylarına maaş olarak verilen gebelik ücretinin detaylarını inceleyim. Gebelik yardımı nasıl alınır, hep birlikte görelim.
Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının birlikte sürdürdüğü yardım kapsamında yardımların ödenmesi amacıyla bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar, önüne gelen herkesin ücret almasını engelliyor. Dilerseniz hep birlikte inceleyelim ve şartları gözden geçirelim.
- Sosyal yardımlaşma kapsamında gebelik yardımından yararlanabilmeniz için aranan şartlardan bir tanesi gebelik yardımına başvuracak kadının sosyal güvencesi bulunmaması gerekmektedir. Eğer ikamet adresinizde sosyal güvencesi olan bireyler varsa ne yazık ki bu yardımdan faydalanamıyorsunuz.
- Gebe olan anne adayları için yardım programından yararlanma şartlarından bir diğeri ise ailenin muhtaç olup olmadığının tespitidir. Vakıf mütevelli heyeti sizi ziyarete gelecek ve eğer muhtaç olduğunuz tespit edilirse bu yardımdan faydalanabileceksiniz. Kısacası Vakıf mütevelli heyetinin son kararı sizlerin yardım alıp alamayacağınızı belirleyecek.
- Hamile ev kadınlarına maaş bağlanması hakkında aranan şartlardan bir tanesi ise Sağlık Bakanlığı tarafından takip/ izlem dönemlerinin aksatılmamasıdır.
- Gebelik ücreti alınabilmesi için sağlık bakanlığının gebe olan kadın hakkında kontrolleri aksatmaması ve düzenli olarak kontrollere gelmesini istiyor. Bu kontrol ile birlikte izlenim dönemi genellikle 4 dönem ve 9 takibe denk gelmektedir.
- Gebe maaşı için bir diğer şart ise eğer kadın 18 yaş altı ise resmi nikah şartı bulunmaktadır. Reşit olmadığında nikah da olamayacağından hamile bireylerin 18 yaş ve üstü olması gerektiğini hatırlatalım.
- Ek olarak her vakıfın yardım kriterleri değişmektedir. Mütevelli heyetinin belirlediği şart ve kurallara uymuyorsanız bu yardım size gelmeyebilir. Bu şartları bağlı olduğunuz SYDV’lerden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
1.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 1 – 14. haftaları arası
Gebeliğin 1. ayı ile 4.ayında biten kontrol dönemine verilen isimdir. 4 ay içinde her ay 1 kez olmak sureti ile kontrollere gidilir ve her ay için ayrı ödemeler alınır.
2.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 18 – 24. haftaları arası
Gebeliğin 5.ayı ile 7.ayı arasına verilen isimdir. 3 ay şeklinde her ay 1 kez olmak sureti ile 3 kez gidilir ve her dönem için ayrı ayrı ücretler alınır.
3.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 28 – 32. haftaları arası
Gebeliğin 8. ay başlangıcında başlar ve ay sonunda biten kısma verilen isimdir. 1 kez gidilir ve 1 ay için ücret ödemesi talep edilir.
4.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 36 – 38. haftaları arası
Gebeliğin 9. ay başı ve ay sonu aralığına verilen isimdir. Diğer kontrol döneminde olduğu gibi 1 kez gidilir, bir ay için ücret alınır.
Gebelik Maaş Başvurusu Nereye Yapılır?
Direkt olarak şartlı gebelik yardım başvuru işlemlerine bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılmaktadır. Gebelik maaş başvuru işlemleri sırasında hamilelik süreciniz hakkında kaçıncı haftada olduğunuz gibi birçok bilgi istenecek. Bu sebepten ötürü sağlık ocağından “gebelik takip formu/belgesi” alacağınızı söyleyebiliriz.
Eğer formu aldıktan sonra 2 hafta süreç geçtiyse yeni bir form talep edilebilir. Gebeliğinizin sonlanmış olma ihtimali olduğundan ek olarak yeni form talep edilebilir. Bu formu yardımlaşma vakfınıza verdiğinizde yardım başvurunuzu yapmış olacaksınız.
Gebelik Maaş Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?
Gebelik maaş sorgulamak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek kolayca yapabilirsiniz.
Şartlı gebelik ücreti ne zaman verilecek diye merak edenler için de e devlet üzerinden buraya tıklayarak sorgulayabilir ya da ALO 144’ü arayıp ücretsiz olarak sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. 144 numarasını aradığınızda yoğunluk olabileceğini de belirtelim.
Gebelik Yardımı Parası Nasıl Alınır? adlı içeriğin sonuna geldik. Dilerseniz Psikolojik Hastalıklar adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
full hd porno izle
Yardım almiyoruz