1. Ana Sayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: Audi A3 Sportback Alınır mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Özellikler, Yorumlar

2023 İnceleme: Audi A3 Sportback Alınır mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Özellikler, Yorumlar
0

Merhaba arkadaşlar, bugün sizler için AudiA3 Sportback‘i inceledik. Audi A3 Sportback alınır mı? Nasıl araba? Yakıt tüketim, teknik özellikler ve yorumlar…


C Premium segment sınıfında yer alan, hatchback Audi A3 Sportback‘i tüm yönleriyle sizler için değerlendireceğiz.


Audi A3 Sportback‘in üç farklı motor seçeneği bulunuyor. Bunlardan ikisi benzinli; 1.0 lt Turbo FSI, 116 bg ve 1.5 lt Turbo FSI150 bg iken, dizel olan ise 1.6 lt TDI116 bg.

Şimdi de A3 Sportback‘in teknik verilerine bakalım.


1.0 TFSI S Tronic

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 9.9
  • Azami Hız (km/sa): 206
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.6
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 106

1.5 TFSI S Tronic

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 8.2
  • Azami Hız (km/sa): 220
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.8
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 110

1.6 TDI S Tronic

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 10.4
  • Azami Hız (km/sa): 202
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.0
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 105

Audi A3 Sportback‘te donanım paketi olarak DynamicSport ve Design bulunuyor. Dynamic, en temel özelliklere sahip, başlangıç paketi. Sport, sportif dış görünüm ve ekstra özellikler ile aracı biraz daha hırçınlaştıran bir paket. Üç kollu spor direksiyon, spor koltuklar, alüminyum mistral parçalar ve daha büyük jantlar bulunuyor. Teknik özellikler bakımından ise spor süspansiyon ve Audi Drive Select bulunuyor. Design ise, Sport‘a göre daha yumuşak çizgilere, üç boyutlu optik titanyum gri iç dekora, deri ve kumaş karışımı koltuk döşemesine ve parlaklık paketine sahip. Design ile birlikte gelen Parlaklık paketinde, yan camların yuvalarında, kapı çerçevesi süs çıtalarının yanı sıra tavan çıtalarında da alüminyum malzeme kullanılıyor.

Farklı kullanıcı kitlelerine sahip olan A3‘ün en çok tercih edilen paketi ise Dynamic.


Bunlara ek olarak Prestij paketini veya S line dış görünüm paketini tercih edebilirsiniz. Prestij paketle birlikte, panoramik cam tavan, elektrikli katlanır dış aynalar ve geri görüş kamerası geliyor. S line dış görünüm paketinde ise platin gri petek yapıdaki hava giriş ızgarası, krom kaplı egzoz çıkışları, platin gri boyalı yapıdaki difüzör, parlak siyah radyatör panjuru, S line tavan spoyleri, çarpıcı sportif tasarımlı marşpiyeller, alüminyum aksesuarlı eşik çıtaları ve ön çamurluklarda S line amblemi bulunuyor.

Audi A3 SportbackAudi‘nin tüm modellerinde klasikleşmiş olan tasarımına sahip. A3 Sportback, altıgen formdaki ön ızgaralarıyla ve gelişmiş ön Xenon Plus farlarıyla bizleri karşılıyor. Yan tarafta ise Audi‘nin karakteristik tornado çizgisi tasarımı yalın bir hale getiriyor. Arka tarafa baktığımız zaman, sade ama LED farlarla dikkat çeken bir tasarım bulunuyor. Onunda altında ise geniş bir difüzör yer alıyor.

A3 Sportback‘in içi oldukça minimalist ve sade bir tasarıma sahip. Kullanılan malzemeler ve malzeme kalitesi, rakiplerine göre bir üst seviyede. Konsolun içine yerleştirilmiş olan 7 inch büyüklüğünde, isteğe göre kapanıp, açılabilen bir ekran bulunuyor. İyi bir çözünürlüğe sahip ancak dokunmatik özelliği bulunmuyor. Kullanılan MMI multimedya sistemi bize biraz karışık geldi. Bunun dışında vitesin arkasındaki tuş sayısı gereğinden fazla ve kullanımı zor ve kafa karıştırıyor.

Farbe: Eissilber

Biz A3 Sportback Dynamic 1.0 TFSI S Tronic modelini kullandık. Araç, 116 bg gücüne ve 200 Nm‘ye sahip. Şehiriçinde S Tronic çift kavrama şanzıman sayesinde, dur kalklarda ve ara hızlanmalarda oldukça yeterli bir seviyede, ayrıca yakıt açısından da oldukça tasarruflu. Ancak performanslı kullanımı seviyorsanız, 1.5 lt motorlu olan, 150 bg gücündeki A3‘ü tercih etmelisiniz.


A3 Sportback, konfor açısından rakiplerine göre biraz daha başarılı. Yumuşak süspansiyonları ve rahat koltukları sayesinde, bozuk yollarda ve kasislerde sorunsuz bir şekilde ilerliyor, sürücüyü ve yolcuları rahatsız etmiyor.

Şimdi de Audi denince aklımıza ilk gelen şeye, yol tutuşuna değinelim. Araç virajlarda hiçbir şekilde istifini bozmuyor. Aracı çizgisinden çıkartmak oldukça zor. Aracı çok zorladığımızda ise güvenlik sistemleri devreye giriyor.

Çok güçlü bir A3 Sportback istiyorsanız, çok nadir bulunan S3‘ü tercih edebilirsiniz. 2.0 lt Turbo FSI motora sahip olan S3310 bg gücünde. Tabi bu tür otomobiller şehiriçi kullanımdan ziyade, pistlerde yarışmak için tercih ediliyor.

Rakipleri BMW 1 Serisi ve Mercedes A180‘e göre daha yüksek bir fiyata sahip olan A3, konfor ve iç malzeme kalitesiyle ön plana çıkıyor. Ancak iç ve dış tasarımının sade olması birçok kişiye göre büyük bir dezavantaj. Audi A3 Sportback Dynamic ile BMW 118i Urban Line ve Mercedes A180 Urban ile arasında fiyat farkı bulunuyor. Aynı segmentteki rakiplerinden, fiyat olarak ciddi bir miktar üstünde.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap