1. Ana Sayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: Yeni Opel Astra Alınır mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Yorumlar, Özellikler

2023 İnceleme: Yeni Opel Astra Alınır mı? Nasıl Araba? Yakıt Tüketimi, Yorumlar, Özellikler
0

pel’in C sınıfındaki hatchback modeli olan Astra’yı sizler için inceledik.


Opel’in en çok satan modeli olan Astra, eski J kasaya göre epey değişti ve adı Astra K olarak tanıtıldı.

Şimdi ise yeni Opel Astra‘nın teknik verilerine göz atalım.


1.4 lt. Direct Injection Turbo 150 HP, 6 İleri Manuel

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 8.3
  • Azami Hız (km/sa): 215
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 5.5
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 128

1.4 lt. Direct Injection Turbo 150 HP, 6 İleri Otomatik

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 8.9
  • Azami Hız (km/sa): 210
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 5.5
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 127

1.6 lt. Dizel 136 HP, 6 İleri Manuel

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 9.6
  • Azami Hız (km/sa): 205
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 3.9
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 103

1.6 lt. Dizel 136 HP, 6 İleri Otomatik

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 9.7
  • Azami Hız (km/sa): 200
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.5
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 119

2023 Opel Astra Yorumları

Ön taraftan bakıldığında Opel Astra son derece sportif bir görünüme sahip, bunun bir nedeni ise LED Matrix farların, krom kaplamayla ardından logoyla bütünleşmesi. Ayrıca kaputun üstündeki ince kıvrımlar ve öndeki tasarım çizgisinin, ön taraftan kapılara, ordan da arka tarafla birleşmesiyle güzel bir görüntü çıkıyor. Arka tarafa bakıldığı zaman, yatık L şeklindeki LED stop lambaları göze çok hoş görünüyor. Bunlarla birlikte aracın oldukça dinamik bir hale geldiğini söylemek mümkün.

Opel Astra’nın sürücü koltuğuna geçtiğimiz zaman, şık bir konsol ve üç kollu deri bir direksiyon yer alıyor. Bu direksiyondan cruise kontrol, hız limitleyici, telefon tuşu ve ses tuşlarıyla birçok özelliği rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. İki büyük analog ekran ve ortada çözünürlüğü son derece iyi bir dijital ekran, onun yukarısında ise 2 küçük analog kadran yer alıyor. Orta konsolda ise çözünürlüğü yüksek ve dokunmatiği iyi bir ekran yer bulunuyor.


Ekranın altındaki düğmelerle de birçok menüye kolayca ulaşmak mümkün. Multimedya ekranının altında eşyalarınızı koyabileceğiniz geniş bir göz yer alıyor. Ortada büyük bir vites topuzu ve elektronik bir park freni var. Yani aracın içinin gayet ergonomik olduğunu söyleyebiliriz. Krom ve piyano siyahı kaplamalar, malzeme kalitesini de eskiye göre üst düzeye taşımış. Arka yaşam alanı ise gerek diz mesafesi olsun, gerek baş mesafesi olsun sınıfının ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak arka tarafta kol dayama olmaması bir eksi yaratıyor.

Ülkemizde Opel Astra, beş farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. İlk olarak Enjoy, en baz donanım olarak karşımıza çıkıyor. Baz dediğimize bakmayın, bu pakette gündüz LED farları ve cruise kontrol gibi özellikler mevcut. Design paketin de, Enjoy paketine ek olarak 16 inç alaşımlı jantlar, 6 hoparlör, 7 inç dokunmatik renkli ekran, koyulaştırılmış arka camlar, ön sis farları ve arka park sensörü gibi donanımlar yer alıyor. Elite donanımını ise sadece 1.6 CDTI motoruyla satın alabiliyorsunuz ve Design’a ek olarak 17 inç alaşımlı jantlar, yağmur sensörü, otomatik fark sistemi, çift bölgeli otomatik klima, ön park sensörü ve krom kaplı üst cam çerçevesi ile aracınız daha lüks bir görünüme kavuşuyor.


Dynamic donanımında ise adı üstünde, daha sportif ve daha güvenli bir sürüş sizleri bekliyor. Bu donanımda Design paketine ek olarak LED arka farlar, ön-arka park sensörü, start-stop, otomatik fren özelliği ve uyarısı, şerit koruma özelliği ve şerit ihlali uyarı sistemi, takip mesafesi göstergesi, spor ön koltuklar ve elektronik park freni gibi birçok donanıma kavuşabilirsiniz. OPC Line Sport donanımda ise kendinizi bir spor otomobil kullanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bunun için Opel mühendisleri, 18 inç alaşımlı jantlar, krom kaplı çift egzoz borusu, sport dış gövde kiti ve sunroof eklenmiş.


Son olarak Excellence donanımı, yani en dolu donanım paketi sizleri bekliyor. Bu donanımda Dynamic donanımına ek olarak 4 yönlü elektrikli ayarlanabilir bel desteği, 6 yönlü ön yolcu koltuğu, 9 farklı otomatik aydınlatma modu, arka koltuklar için 2 det USB, elektrikli katlanır yan aynalar, gelişmiş park pilotu, geri görüş kamerası, alarm sistemi, Intellilux LED Matrix ön farlar, kör nokta uyarı sistemi, krom kaplı kapı eşikleri, otomatik far yükseklik ayarı ve uzun far asistanı yer alıyor.

Opel Astra satın alırken opsiyonel donanım olarak da AGR paketi satın alabilirsiniz. Bu paketle birlikte 18 yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, 8 yönlü elektrikli ayarlanabilir ön yolcu koltuğu, 4 yönlü elektrikli ayarlanabilir bel desteği (ön yolcu), bacak minderi uzantısı (sürücü), bacak minderi uzantısı (ön yolcu), ön koltuk ısıtması, ön koltuk soğutması, arka koltuk ısıtması, masaj özelliği (sürücü koltuğu), hafıza özelliği (sürücü koltuğu), direksiyon simidi ısıtması ve 40/20/40 katlanabilir arka koltuklar bulunmaktadır.

Opel Astra’nın konforuna gelecek olursak, ilk olarak yalıtımı gayet iyi. 120 km’ye kadar rüzgar sesi hemen hemen kabine sızmıyor ancak yol sesi ise biraz var ancak sınıfına göre iyi bir düzeyde. Genel olarak konforu fena değil diyebilirim. Fena değil dememin sebebi ise tümsek ve çukurlardan geçerken amortisörlerin yetersiz kalması ve kabin içindekileri rahatsız etmesi.

Opel Astra’nın performansına gelecek olursak, biz 1.6 lt. dizel 136 bg ve 320 Nm torka sahip modelini deneme fırsatı bulduk. Bu verilerle birlikte 0’dan 100 km’ye 9.7 saniyede çıkıyor. Motorun bu gücüne göre 0-100’ü biraz yüksek kalmış. Bunun nedeni ise kullanılan 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman, bu şanzıman gaz tepkilerine yanıt vermede gecikme yaşatıyor. Böylece Opel Astra’nın gücünü tam anlamıyla kullanamıyorsunuz. Emin olun içinizden keşke bir DSG ya da daha iyi bir tork konventörlü şanzıman kullanılsaymış diyorsunuz.

Yol tutuşa gelecek olursak, Opel Astra virajlarda gayet iyi yol tutuyor yani çizgisini bozmak oldukça zor. Bu sınırı aştığınız takdirde, önden kaymayla birlikte ESP devreye giriyor ve aracı çizgisine sokuyor. Tabi isterseniz ESP‘yi kapatmak mümkün, bu da Opel’in sürüş dinamiğine ne kadar güvendiğini gösteriyor. Kısacası, Opel Astra‘nın yol tutuşundan oldukça keyif aldık.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap