1. Ana Sayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: Range Rover Velar Alınır mı? Nasıl Araba? Yorumlar, Yakıt, Özellikler

2023 İnceleme: Range Rover Velar Alınır mı? Nasıl Araba? Yorumlar, Yakıt, Özellikler
0

Land Rover, 1970 yılında Range Rover markasını çıkararak, kullanışlı, lüks ve şık SUV‘leri bu marka altında üretmeye başlamıştır.


Range Rover‘ın son çıkarmış olduğu ve otomobil severleri kendine hayran bırakan Velar‘ı inceledik. Eğer siz de 2023 yılında yeni bir araba almayı düşünüyor ya da arabanızı değiştirmeyi düşünüyorsanız, Range Rover Velar ile ilgili hazırladığımız bu içeriği okuyabilirsiniz.


Türkiye’de Range Rover Velar‘ı yalnızca 2.0 litre dizel otomatik veya 2.0 litre benzinli otomatik motor seçenekleriyle satın alabiliyorsunuz. Tabi bununla birlikte farklı güçteki motorlar sunuluyor. Dizel motorlar; D180180 bg 430 Nm ve D240240 bg ve 500 Nm gücünde iken, benzinli motorlar ise; P250250 bg ve 365 Nm ve P300300 bg ve 450 Nm gücünde tercih edilebiliyor.

Range Rover Velar‘ın teknik özeliklerine göz atalım.


Haber İçeriği

D180

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 8.9
  • Azami Hız (km/sa): 209
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 5.4
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 142

D240

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 7.2
  • Azami Hız (km/sa): 217
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 5.8
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 154

P250

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 6.7
  • Azami Hız (km/sa): 217
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 7.6
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 173

P300

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 5.7
  • Azami Hız (km/sa): 250
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 9.4
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 214

Velar‘ı satın alırken, D180 modelini SSER-Dynamic S ve R-Dynamic SE paketleriyle, D240 modelini SEHSER-Dynamic SE ve R-Dynamic HSE paketleriyle, P250 modelini SSER-Dynamic S ve R-Dynamic SE paketleriyle, P300 modelini SEHSER-Dynamic SE ve R-Dynamic HSE paketleriyle tercih edebiliyorsunuz.


S paketinde, 19 inç jantlar, LED farlar ve Signature gündüz farları, güçlendirilmiş hareketli bagaj kapağı, otomatik karartma, elektrikli katlanır koltuk motoru, ısıtmalı kapı aynaları, deri koltuklar, sürücü hafızalı koltuklar, akıllı telefon paketi, Wi-Fi Hotspot Connect Pro Hizmetleri, navigasyon, 11 hoparlörlü Meridian ses sistemi ve geri görüş kamerası bulunuyor.


SE paketinde, 20 inç jantlar, Matrix LED farlar ve Signature gündüz farları, elektrikli katlanır koltuk motoru, ısıtmalı kapı aynaları, deri koltuklar, sürücü hafızalı koltuklar, akıllı telefon paketi, Wi-Fi Hotspot Connect Pro Hizmetleri, navigasyon, 17 hoparlörlü Meridian ses sistemi, etkileşimli sürücü ekranı, geri görüş kamerası, sürücü paketi; kör nokta monitörü, sürücü durum monitörü ve trafik işaret tanıma sistemi, adaptif hız sınırlayıcı, park paketi; 360 derece park yardımı ve ters trafik algılama sistemi bulunuyor.


HSE paketinde, 21 inç jantlar, Matrix LED farlar ve Signature gündüz farları, güçlendirilmiş hareketli bagaj kapağı, otomatik karartma, elektrikli katlanır koltuk motoru, ısıtmalı kapı aynaları, deri koltuklar, sürücü hafızalı koltuklar, saten krom çerçeveli deri direksiyon simidi, saten krom vites kolu, lüks paket, deri kapı üst rulmanı ve deri orta gösterge paneli, akıllı telefon paketi, Wi-Fi Hotspot Connect Pro Hizmetleri, navigasyon, 17 hoparlörlü Meridian ses sistemi, etkileşimli sürücü ekranı, geri görüş kamerası, sürücü pro paketi; adaptif seyir kontrolü, sıra yardımı ve akıllı acil durum frenleme, şeritte kalma yardımı, kör nokta yardımı, sürücü durum monitörü, trafik işaret tanıma sistemi ve adaptif hız sınırlayıcı, park pro paketi; park yardımcısı, 360 derece park yardımı ve ters trafik algılama sistemi bulunuyor.


R-Dynamic paketinde ise bulunan donanıma ek olarak, R-Dynamic sırt plakaları, krom çerçeveli deri direksiyon, benzersiz ön ve arka tampon tasarımı dahil entegre egzoz çıkışları, saten koyu gri jantlar, saten krom vites kolu, gölge alüminyum döşeme, parlak metal pedallar, Ebony Morzine kafa başlıkları, Narvik siyahı ile kaplı parlak siyah aynalar ve ön sis farları bulunuyor.

Velar‘ın dış tasarımına baktığımızda, aslında alışmış olduğumuz Range Rover modellerine göre daha farklı, daha otomobilimsi bir görüntüye sahip olduğunu söyleyebiliriz. VelarSport‘tan 20 cm daha kısa, Evoque‘tan ise 4 cm daha uzun bir gövdeye sahip. Velar‘ın tüm modellerinde tavanın, piano black veya cam tavan olması araca sportif bir görüntü katıyor. C sütunun basık oluşu ise araca, coupe tarzı bir görüntü kazandırıyor. Arka tarafta bulunan spoiler ise, aracın daha dinamik görünmesini sağlıyor.

Velar‘a dışardan baktığımızda, gayet modern ve aynı zamanda da güçlü bir görüntüye sahip. Ön tarafta bulunan büyük panjur, araca agresif bir görüntü sağlamış. Ön tarafta yer alan farlar, ince ancak uzun bir şekilde tasarlanmış ve konumlandırılmış. Velar‘ı diğer Land Rover modellerden, ayıran en büyük özellikle ise aracın etrafında yer alan ince çizginin, farların üst çizgileriyle ve kaput ile birleşmesi, araçta bütünlük sağlıyor.


Kapı kollarının gövde içine gizlenmiş olması ve bastığınızda açılması, aracı daha da dikkat çekici hale getirmiş. Arkada bulunan ince, çift parçalı stoplar kullanılıyor ve bu aradaki parçalar birbirine siyah bağlı zeminde bulunuyor ve orta kısımda bulunan marka yazısı şık bir görüntü katıyor.

Velar‘ın içine geçtiğimizde, çok şık bir iç tasarımla karşı karşıya kalıyorsunuz. Direksiyon simidinde siyah zemin üstünde, ışıklı dokunmatik tuşlar bulunuyor. Parmağınızı kaydırarak veya basarak kontrol edebiliyorsunuz. Orta panelde yer alan, ince uzun bir ekran yer alıyor. Bu panelden, navigasyonu, müzik sistemini, telefonu kontrol edebiliyorsunuz. Panelin alt kısmında ise entegreli olarak çalışan başka dokunmatik bir ekran bulunuyor.


Bu ekrandan, müzik sitemini, klima ayarlarını, koltuk ayarlarını, otomobil ayarlarını yapabiliyorsunuz. Otomobil ayarlarından, mod seçimi ve yükseklik ayarı yapabiliyorsunuz. Klima tuşları oldukça şık ve aynı zamanda da, ekranı kontrol etmenizi sağlıyor. Range Rover Velar‘da sekiz farklı mod bulunuyor; DynamicECOComfortGrass Gravel SnowMud RutsSandAutomatic ve Dynamic. İç tasarımda bulunan, direksiyon simidinin çevresinde alüminyum şerit, alüminyum vites kulakçıkları ve dikiz aynasının çerçevesiz olması gibi ufak detaylar, şık bir görüntü sağlıyor.

Arka tarafta ise gayet geniş bir alan bulunuyor, gerek diz, gerek baş mesafesi konusunda tatmin edici. Koltuklar aşağıda konumlandırıldığından ve omuz çizgisinin yukarda olduğundan dolayı, diğer Range Rover modelleri kadar konforlu olduğunu söylemek biraz zor. Ayrıca şaft tünelini, arka tarafta, ortada oturan kişi için pek konforlu değil diyebiliriz. Aracın bagajı ise oldukça geniş ve 673 litrelik bir yükleme hacmi sunuluyor. Kısacası, Ranger Rover Velar, tasarımıyla, kalitesiyle ve modernliğiyle sınıfının en öncüsü diyebiliriz.

Gelelim Velar‘ın konforuna, böyle lüks ve pahalı bir SUV‘nin konforundan beklentiniz çok üst düzeyde olup, Velar bu beklentiyi fazlasıyla karşılıyor. Özellikle Comfort modunda, havalı süspansiyonlar sayesinde, çukur ve tümsek gibi engebelerden sarsıntısız bir şekilde geçiş sağlanıyor.Konfor açısından tek eleştiri yapabileceğimiz nokta ise HSE donanım ile gelen 21 inçlik jantlar, yol sesine neden oluyor diyebiliriz. Onun dışında aracın yalıtımını gayet başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Biz Range Rover D240 modelini test etme şansı bulduk. Bu 2.0 litre dizel motor240 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor. Boyutlarına ve ağırlığına göre bu değerler az gibi gözükse de, aracın hissettirdiği hiç de öyle değil. Gerek ilk gaz tepkisi, gerek ara hızlanmalarda araç atik hissettiriyor. Bu atikliğin bir sebebi ise, Velar‘ın sürtünme kat sayısının 0.32 gibi oldukça iyi bir değere sahip olması. Velar‘ı kullanırken bize hissettirdiği, bir SUV araç gibi değil de, adeta bir otomobil gibi. Ancak araziye çıktığınız zaman, oldukça keyifli bir şekilde Range Rover kullandığınızın farkına varıyorsunuz.

Range Rover Velar‘ın yol tutuşu ise, bir SUV‘ye göre gayet başarılı, virajlarda araç gayet dengeli ve stabil bir şekilde ilerliyor. Özellikle Sport modunda, direksiyon ve gaz tepkisi en üst düzey de olup, araç çok stabil hissettiriyor. Kısacası, Velar‘ın yol tutuşu beklentinizi çok rahat bir şekilde karşılıyor.

Range Rover‘un yeni modeli olan Velar, tasarımıyla ve şıklığıyla ön plana çıkıyor. Bu arabayla gerek arazide, gerek de şehir içinde gayet rahat bir şekilde seyehat edebilirsiniz. Rakiplerinden biri olan Porsche Macan, marka üstünlüğüyle göze çarpıyor. Diğer rakiplerinden Audi Q5 ve Jaguar F-Pace uygun fiyatlarıyla daha cazip olabilir, çünkü Range Rover Velar pahalı fiyatıyla düşündürüyor.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap