Finansbank 1987 yılında ülkemizde kurularak bankacılık sektöründe hizmet vermeye başlamıştır. Kurucusu Hüseyin Özyeğin olan Finansbank ilerleyen süreçte borsada halka açık bir şekilde işlem görmüş ve çeşitli ortaklıklar yapmıştır. Finansbank sahibi kimdir ve Finansbank hakkında bilinmeyenler adlı yazımızda Finansbank’ın şuan ki yönetim yapısı ve bilgilendirilmesi sunulmaktadır.
Haber İçeriği
Finansbank’ın Hisseleri Kime Aittir?
Finansbank kurulduğu ilk dönemlerden itibaren ülke genelinde büyümeyi ve gelişmeyi sürdürmüş aynı zamanda yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. 2016 yılında Afrika ve Orta Doğu bölgelerinin lider bankacılık kuruluşu olan ve Katar ülkesinin en büyük bankası unvanını taşıyan Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group) tarafından satın alınarak ismi QNB Finansbank olarak değiştirilmiştir. QNB Group bünyesinde birçok iştirakler ve şirketler bulunmaktadır. Dünya genelinde 31’i aşkın ülkede finansal sektörlerde yer almaktadır.
Dünya üzerinde yapılan araştırmalarda QNB, “Dünyanın En Güçlü Bankaları” arasında yer almaktadır. Büyüme hızı ve güvenilirlik olarak incelendiğinde gelecek vaat eden bir bankacılık kuruluşu olduğu görülmektedir. Finansbank’ın hisselerini satın alan QNB, Türkiye’deki çalışmalarını QNB Finansbank olarak devam ettirme kararı almıştır.
QNB Finansbank Ortaklık Yapısı
2016 yılındaki satın alma işleminin ardından bankanın hakları QNB Group yönetimine geçti. Şirket QNB Finansbank ortaklık yapısı incelendiğinde %99,88’lik kısım Qatar National Bank yönetimindedir. Geriye kalan %0,12’lik kısım halka açılan ve diğer kişiler olarak açıklanmaktadır.
QNB Finansbank Kaç Şubesi Bulunmaktadır?
QNB Finansbank ülkemizdeki çalışmalarını 518 şube ve 12 bini aşkın personeliyle yürütmektedir. Bu veriler 31 Mart 2020 tarihinde resmi olarak QNB Finansbank yetkililerinden alınmıştır.
QNB Finansbank ATM
Bankacılık işlemlerinizi QNB Finansbank ATM’lerinden gerçekleştirebileceğiniz gibi ortak ATM adı verilen cihazlardan da gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank ve QNB Finansbank kuruluşları müşterilerinin ATM’lerini kullanmalarını karşılıklı anlaşmalar ile kabul etmektedirler. Bu anlaşmaya göre, banka müşterisi, diğer 2 bankadan birinin ATM’sini ayda 3 kere ücretsiz kullanma hakkına sahiptir. 4. işlemin gerçekleşmesi için kesinti uygulanmaktadır.
- Ayda 3 kere ücretsiz olmak şartıyla para yatırabilir, para çekebilir veya kredi kartı borcunu ödeyebilirsiniz.
- Sınırsız olarak kredi kart limitinizi, kredi kartı borcunuzu ve hesap bakiyenizi sorgulatabilirsiniz.