1. Anasayfa
  2. Araba Rehberi

2023 İnceleme: Volkswagen Polo Alınır mı? Nasıl Araba? Yorumlar & Özellikler & Yakıt

2023 İnceleme: Volkswagen Polo Alınır mı? Nasıl Araba? Yorumlar & Özellikler & Yakıt
0

Bugün sizler için yeni Volkswagen Polo‘yu inceledik. Volkswagen Polo alınır mı? Volkswagen Polo nasıl araba? Volkswagen Polo yorumları, yakıt tüketimi ve teknik özellikleri…


Şüphesiz ki Polo yıllardır B segmentinde ilk akla gelen otomobillerden biri. Eğer siz de 2023 yılında yeni bir araba almayı düşünüyor ya da arabanızı değiştirmeyi düşünüyorsanız, Volkswagen Polo ile ilgili hazırladığımız bu içeriği okuyabilirsiniz.


Yeni Volkswagen Polo‘yu şuan için üç farklı motor seçeneğiyle satın alabilirsiniz. Bu motorlar uygun fiyatlı 1.0 lt. TSI 75 bg Manuel atmosferik, 1.0 lt. TSI 95 bg Manuel veya DSG ve 1.6 lt. TDI 80 bg veya 95 bg Manuel olarak satışa çıktı. Fakat önümüzdeki günlerde bu motor ve şanzıman seçeneklerinin artmasını bekliyoruz.

Polo‘nun teknik verilerine göz atalım.


1.0 lt. TSI 75 bg Manuel

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 9.5
  • Azami Hız (km/sa): 170
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.8
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 110

1.6 lt. TDI 80 bg Manuel

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 8.6
  • Azami Hız (km/sa): 175
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 3.8
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 99

1.0 lt. TSI 95 bg Manuel /DSG

  • 0-100 km/sa Hızlanma (sn): 7.2 – 7.2
  • Azami Hız (km/sa): 187 – 187
  • Ortalama Tüketim (l/100km): 4.5  4.7
  • Ortalama CO² Emisyonu (gr/km): 103 – 107

2023 Volkswagen Polo Yorumları

Gelelim yeni Volkswagen Polo‘nun donanım seçeneklerine, ülkemizde alışık olduğumuz üç tane donanım seçeneği bulunuyor. Bu seçenekler TrendlineComfortline ve HighlineTrendline donanımında araç için radyo, MP3 çalar, çok fonksiyonlu direksiyon, ön kol desteği, otomatik yanan kısa farlar ve LED gündüz sürüş farları ve Start/Stop sistemi gibi temel özellikler yer alıyor.


Comfortline yani orta donanımda ise Trendline‘a ek olarak ön/arka park mesafe sensörleri, 15 inçlik alüminyum alaşım jantlar ve runflat lastikler, elektronik stabilizasyon programı (ESP) ve ikincil çarpışma freni gibi özellikler sunuluyor. Highline yani en üst donanım seviyesinde ise bluetooth cep telefonu bağlantısı, klimatronik (çift bölgeli tam otomatik klima), LED stop lambaları, 16 inçlik alüminyum alaşım jantlar ve runflat lastikler, son olarak ön sis farları ve entegre statik dönüş farları özellikleri yer alıyor.

Yeni Volkswagen Polo‘nun tasarımına gelecek olursak, ilk olarak baktığımız zaman genişleyen boyutuyla dikkat çekiyor. Önden bakıldığı zaman, yeni far grubu sayesinde daha dinamik bir görüntüye kavuşmuş. Aracın dinamizmi ise yan tarafta da devam ediyor, kapılardaki kıvrımlar arka tarafa doğru uzanıyor. Arka taraftan bakıldığında ise eskisine göre pek bir değişim söz konusu olmasa da yine model genişliği ve farklı LED far tasarımı dikkat çekiyor.

Aracın iç mekanına geçtiğimiz zaman ise ilk fark ettiğimiz detay malzeme kalitesi, zaten B segmentinde Polo diyince, en iyi malzeme kalitesine sahip model olduğunu söylemek mümkün. Üst konsolda kullanılan malzemeler oldukça yumuşak ve alt taraflara dahi dokunsanız malzeme kalitesi sınıfına göre sizi üzmüyor.


Konsolda yer alan 8 inçlik dokunmatik ekranın da çözünürlüğü yüksek ve oldukça kullanışlı. Alt tarafta ise eskisiyle aynı olan vites topuzu sizleri bekliyor, onun gerisinde manuel bir el freni entegre edilmiş. Sürücü koltuğunda ise ilk olarak direksiyon çok kaliteli hissettiriyor, aynı zaman da ele gayet iyi oturuyor. Kullanılan kadranlar ise eskisi gibi analog, iki analog kadranın ortasında sürüş bilgileri, telefon ve multimedya sistemini gösteren küçük bir ekran yer alıyor.


Standart ses sistemi ise baz ve tizleri sesleri son seste bile gayet iyi veriyor, daha üst düzey bir ses sistemi için opsiyonel olarak sunulan Beats Audio tercih edilebilir. Kısacası yeni Volkswagen Polo iç mekanda kalite algısını yükseltmiş. Arka koltuğa oturduğumuz zaman ise boyutları artan yeni Volkswagen Polo‘da diz ve baş mesafesi eskiye ve rakiplerine göre daha iyi bir hale gelmiş. Ancak yine de ortada yer alan şaft tüneli üç yetişkin insanın arkaya oturmasını zorlaştırabilir.

Yeni Volkswagen Polo‘nun yalıtımı gayet iyi, saatte 120 km hıza kadar rüzgar ve yol sesi almıyor, ancak motor gürültüsü kabine sızıyor. Sınıfına göre değerlendirecek olursak, yalıtım konusunda da rakiplerine göre en iyi olduğunu söylememiz mümkün. Konfora değinecek olursak Volkswagen Polo‘nun pek konforlu olduğunu söyleyemeyiz, nitekim çukur ve tümsek gibi bozuk olan yollarda kabini sarsan bir yapısı var. Bu da Volkswagen Polo alıcıları için büyük bir eksi yaratabilir.

Yeni Volkswagen Polo 1.0 lt. TSI 95 bg DSG modelini kullanma fırsatımız oldu. Bu 1.0 lt. motor yeni Polo‘ya yeter mi sorusu hemen akla geliyor. Bu motor 95 bg haricinde 2000-3500 devirleri arasında 170 Nm üretiyor. Böylelikle hafifliğinin de katkısıyla 0’dan 100 km’ye hıza 10.8 saniye gibi gayet yeterli bir zamanda çıkıyor. Bu performansa bir katkı sağlayan, diğer bir etmen ise çift kavramlı 7 ileri DSG şanzıman, vites geçişleri sarsıntısız ve hızlı, üstelik ilk gaz tepkisi de bu DSG‘de eskilerine göre gayet iyi. Kısacası şehir içinde ve çok performanslı kullanmayanlar için gayet yeterli bir motor ve şanzıman uyumu sizleri bekliyor.

Volkswagen Polo‘yu virajlı yollarda kullandığımız zaman, eskiye göre daha iyi bir yol tutuşa sahip olmuş. Aracı çizgisinden çıkarmak ve önden kaydırmak oldukça zor. Bunun bir nedeni ise fazla güç ve tork olmayışı. Bu da keskin virajlarda Volkswagen Polo‘ya olan güveni artırıyor ve kullanıcısını üzmüyor. Ancak güç ve torkun fazla olmaması eğlence faktörünü devre dışı bırakmış gibi görünüyor.

Fiyat performans oranına gelecek olursak, Volkswagen Polo‘nun rakipleri Renault ClioFord FiestaOpel Corsa ve Seat Ibiza gibi modeller karşısında en büyük artıları tasarımı, iç mekan kalitesi ve ikinci el pazarı diyebiliriz. Eksileri ise düşük konforu ve yüksek fiyatı. Daha ekonomik fiyatlı B segmenti araçlar için Opel Corsa ve Polo‘yla aynı platformu ve motoru paylaşan Seat Ibiza tercih edilebilir. Konfor beklentisi daha yüksek olanlar için Ford Fiesta iyi bir alternatif olabilir.

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir